Tizenhárom újabb halottja van a koronavírusnak Magyarországon

Szerző: Fekő Ádám
2020.05.09. 08:37

Elhagytuk a négyszáz halálos áldozatot, viszont már 900-nál is több ember távozott gyógyultan a kórházból.

Tizenhárom újabb halottja van a koronavírusnak Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 3213 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb tizenhárom beteg, velük együtt 405-en haltak már meg Magyarországon a vírus miatt, 904-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból összesen pedig 1904 aktív esetről tudunk – közölte szombaton a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap.

Az elhunytak közül egy 65 év alatti áldozat van: egy 47 éves nő, nála alapbetegségként a mentális retardáció és epilepszia szerepel.

A továbbra is kijárási korlátozásokkal élő Budapesten és Pest megyében továbbra is jóval több regisztrált fertőzött van az ország már egy hete fellazított maradék részéhez képest: 1178 a 726-tal szemben, a elhunytak számában különösen szembetűnő a különbség, hiszen 320 és 85, viszont a gyógyultak száma közelít, és 486, illetve 418.

Közben Kásler Miklós, EMMI-miniszter, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Szilvássy toltán, a Debreceni Egyetem rektora pénteken együttműködési megállapodást írtak alá a két éve halogatott nemzeti oltóanyaggyárról, aminek célja az lenne, hogy a továbbiakban itthon is elő tudjuk állítani a kötelező védőoltásokat, nyilván gondolva erre azokra az időkre, amikor valahol megszületik a koronavírus elleni.


Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák. 

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek