Hogyan terjed Magyarországon a koronavírus? Grafikonokon mutatjuk!

Szerző: Illés Gergő
2020.04.09. 19:14

Mennyivel ugrott meg a koronavírusosak száma? És hány új eset van? Mennyit tesztelünk a környező országokhoz képest? Kövesd nyomon az Azonnali naponta frissülő statisztikáin!

Hogyan terjed Magyarországon a koronavírus? Grafikonokon mutatjuk!

Mindannyiunk élete a feje tetejére állt egy kicsit a koronavírus hazai megjelenése óta: lehet, hogy külföldi nyaralások mennek a kukába, a vidékiek május elejéig, a budapestiek pedig május közepéig még étterembe vagy kocsmába sem járhattak a haverokkal. Ami viszont ennél is nagyobb gond, hogy egyelőre nem igazán tudjuk, mivel állunk szemben: a világjárvány bár több országban is már lassuló tendenciát mutat, hivatalos ellenszer és védőoltás továbbra sincs ellene, sőt, szakértők szerint egy ideig még nem is lesz.

Ebben a bizonytalan helyzetben a gimnáziumi matekórák óta talán még soha nem töltöttünk ennyi időt különböző grafikonok, statisztikák és görbék böngészésével. Éppen ezért készítettünk nektek egy naponta frissülő statisztikát a koronavírus magyarországi terjedéséről: új adatokkal a veszélyhelyzet fennmaradásáig biztosan minden nap délelőtt frissülünk majd, így érdemes lesz ezt a linket újra és újra felkeresned.

FRISSÍTÉS (2020. 06. 30.): Az Azonnali koronavírus-adatbázisa június végével nem frissül tovább. Napi szintű tájékoztatást a koronavírus hazai terjedéséről az operatív törzs honlapján találsz továbbra is, míg a nemzetközi és regionális trendekért kövesd figyelemmel a Worldometers adatbázisát. Köszönjük, hogy az elmúlt három hónapban az Azonnalin követted a koronavírus legfrissebb trendjeit!

Észrevételed, javaslatod van, hogy hogyan tehetnénk jobbá ezt a cikket? Üzenj nekünk!

BORÍTÓKÉP ÉS GRAFIKONOK: Illés Gergő

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek