+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. május 4. hétfő, 16:40
Három óra alatt megvan az eredmény: ha negatív, szabad a mozgás Ausztriában.

Hétfőtől kezdve a bécsi repülőtéren minden Ausztriába érkező utast választás elé állítanak az osztrák hatóságok: amennyiben nincs maximum 4 napos orvosi igazolása arról, hogy nem Covid-19-fertőzött, úgy vagy kötelező jelleggel karanténba kerül 14 napra, vagy egy reptér által nyújtott szolgáltatással élve készíttethet egy helyszíni gyorstesztet 190 euróért (hétfői árfolyamon 67 ezer forintért), aminek

 

ha negatív az eredménye, az illető szabadon mozoghat az országban, kiváltva a karantént.

 

Ez azon üzletembereknek, akiknek a járvány alatt sem marad más választásuk, mint hogy sokat utazzanak, óriási könnyítést jelent.

 

A bécsi reptéri gyorsteszt a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az illető lefoglal előre egy időpontot (ezt értelemszerűen érdemes a járatérkezéshez vagy épp induláshoz igazítani, hiszen az eredményt 4 napig lobogathatja más országban is, ahol a beutazáshoz orvosi igazolás szükséges arról, hogy az illető nem fertőzött), odamegy az 1-es terminállal szemközti tesztállomáshoz, majd ott elvégzik a PCR-tesztet rajta. Az eredmények nagyjából három óra alatt vannak meg. Külön felhívják az utazók figyelmét arra, hogy olyanok, akik magukon koronavírus okozta tüneteket (láz, száraz köhögés) észlelnek, még véletlenül se teszteltessék magukat, inkább hívják fel a háziorvosukat, és maradjanak otthon.

 

A Peter Pilz által kiadott ZackZack bulvárportál mindezt úgy értékeli, hogy gyakorlatilag pénzért ki lehet váltani a karantént: a reptéren alkalmazott 95 százalékos pontosságú gyorsteszteket ugyanis számos kritika éri azért, mert gyakran, akár az esetek 30 százalékában tévesen jeleznek negatív eredményt. Az intézkedést a politika részéről egyedül a neoliberális NEOS bírálja, mégpedig azért, mert ezesetben is a magánszemélyekkel fizettetnek meg valamit, amit az állam is állhatna.

 

FOTÓ: Vienna Airport

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megvizsgálta, mi pedig mutatjuk a nagy riasztóteszt eredményét.

Ezzel az amerikai gyógyszeripari cég közelebb került ahhoz, hogy az USA és az EU is engedélyezze a subunit-vakcináját.

A BBC újságírója az elfogott Nexta-blogger és aktivista állapotát látva azonnal kivonult a minszki sajtótájékoztatóról.

A Jobbik ezzel eddig egyedül van az ellenzéki térfélen a törvényjavaslat elfogadásával. Azt mondják: ha kormányra kerülnek, kiveszik a törvényből a problémás részeket.

Az ellenzéki szavazóbázist aktivizáló konzultáción szavazó budapestiek 99 százaléka nem akarja a kínai egyetemet.

Orbán Pekinggel szembeni politikájának támogatottsága Magyarországon nagyon alacsony, amit egyre inkább kihasznál az ellenzék, ez a szlovák kutatók szerint változásra kényszerítheti Orbánt.

Százötvenöt évvel ezelőtt tört ki az a konfliktus Poroszország és Ausztria között, ami az utóbbi vereségével végződött, és az osztrákok rászánták magukat a kiegyezésre a magyarokkal.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás