+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. március 20. péntek, 13:46
Izrael államelnöke ugrott be segíteni azon szülőknek, akik gyerekükkel karanténban otthon maradtak. Csütörtök délben ugyanis a Facebookról ő olvasott fel mesét.

Izraelben is egyre többen kerülnek karanténba – vagy vállalják ezt önkéntesen – a koronavírus miatt, az iskolák pedig ott is szünetelnek. Ennek az a következménye, hogy nagyon sok gyerek maradt otthon a szüleikkel. Reuven Rivlin izraeli államfő nekik akart segíteni, amikor

 

csütörtök délben az államfői Facebook-oldalról bejelentkezett, és egy mesét olvasott fel.

 

Leo Goldberg, az egykori Königsbergben (mai Kalinyingrádban) született, német és héber nyelven alkotó író egyik gyerekmeséjét, a Kiadó szoba az állatok házában címűt olvasta fel.

 

Goldberg meséjében különféle állatok – amelyek egy-egy emberi tulajdonságot jellemeznek – tudnak békésen együttélni, együttműködni. Egy állatok lakta házból kiköltözik az egér, a helyére többek között egy disznó és egy hangya is jelentkezik, de mindegyiküknek van gondjuk a már ottlakókkal (például egy macskával, mókussal és kakukkal), egyedül egy galamb tud minddel kijönni, így ő kapja az üressé vált szobát.

 

Goldberg a különféle népek, kultúrák békés együttélésének példázataként írta egykoron a művét, amit az izraeli államfő felolvasott.

 

A MESEKÖNYV 1959-ES ELSŐ KIADÁSA AZ ÁLLATOK HÁZÁNAK ILLUSZTRÁCIÓJÁVAL.

 

Csütörtök éjszaka Izraelben szigorodtak az eddigi szabályok, a még hivatalban levő Netanjahu-kormány ugyanis rendeletileg az eddig csak ajánlásként megfogalmazott otthonmaradást kötelezővé tette. Mától Izraelben

 

csak „végszükség esetén” lehet az elkövetkező egy hétben a lakásokat elhagyni.

 

Izraelben a csütörtöki adatok szerint 677 koronavírussal fertőzött ember van, ennek majdnem harmada egyetlen nap – azaz csütörtökön – lett regisztrálva. Erre reagált a Netanjahu-kormány a veszélyhelyzet kihirdetésével és a lakhelyelhagyási tilalommal.

 

FOTÓ: Részlet a videóból / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás