+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. március 20. péntek, 13:46
Izrael államelnöke ugrott be segíteni azon szülőknek, akik gyerekükkel karanténban otthon maradtak. Csütörtök délben ugyanis a Facebookról ő olvasott fel mesét.

Izraelben is egyre többen kerülnek karanténba – vagy vállalják ezt önkéntesen – a koronavírus miatt, az iskolák pedig ott is szünetelnek. Ennek az a következménye, hogy nagyon sok gyerek maradt otthon a szüleikkel. Reuven Rivlin izraeli államfő nekik akart segíteni, amikor

 

csütörtök délben az államfői Facebook-oldalról bejelentkezett, és egy mesét olvasott fel.

 

Leo Goldberg, az egykori Königsbergben (mai Kalinyingrádban) született, német és héber nyelven alkotó író egyik gyerekmeséjét, a Kiadó szoba az állatok házában címűt olvasta fel.

 

Goldberg meséjében különféle állatok – amelyek egy-egy emberi tulajdonságot jellemeznek – tudnak békésen együttélni, együttműködni. Egy állatok lakta házból kiköltözik az egér, a helyére többek között egy disznó és egy hangya is jelentkezik, de mindegyiküknek van gondjuk a már ottlakókkal (például egy macskával, mókussal és kakukkal), egyedül egy galamb tud minddel kijönni, így ő kapja az üressé vált szobát.

 

Goldberg a különféle népek, kultúrák békés együttélésének példázataként írta egykoron a művét, amit az izraeli államfő felolvasott.

 

A MESEKÖNYV 1959-ES ELSŐ KIADÁSA AZ ÁLLATOK HÁZÁNAK ILLUSZTRÁCIÓJÁVAL.

 

Csütörtök éjszaka Izraelben szigorodtak az eddigi szabályok, a még hivatalban levő Netanjahu-kormány ugyanis rendeletileg az eddig csak ajánlásként megfogalmazott otthonmaradást kötelezővé tette. Mától Izraelben

 

csak „végszükség esetén” lehet az elkövetkező egy hétben a lakásokat elhagyni.

 

Izraelben a csütörtöki adatok szerint 677 koronavírussal fertőzött ember van, ennek majdnem harmada egyetlen nap – azaz csütörtökön – lett regisztrálva. Erre reagált a Netanjahu-kormány a veszélyhelyzet kihirdetésével és a lakhelyelhagyási tilalommal.

 

FOTÓ: Részlet a videóból / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás