+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2020. március 18. szerda, 08:02
A Billa arra kéri a vásárlóit, hogy a reggel 8 és 9 közti időszakot hagyják meg a koronavírusnak különösen kitett amúgy is beteg vagy idős vásárlóknak. A Lidl csatlakozik.

Mivel a koronavírus főleg azokra veszélyes, akik egyébként is valamilyen alapbetegségben szenvednek, vagy idősek, ezért Ausztriában több nagy élelmiszerbolt is fenntartana minden nap egy órát a nyitvatartási idejében, amikor a vírus szempontjából különösen veszélyeztetett vásárlóik intézhetik el a bevásárlást.

 

A Billa ezért a Facebookon bejelentette:

 

arra kérik a vásárlóikat, hogy a reggel 8 és 9 óra közti idősávot hagyják szabadon az idősek és a koronavírus szempontjából veszélyeztetett vásárlók számára, hogy ők így nyugodtan tudjanak gondoskodni magukról.

 

A kezdeményezéshez csatlakozott Ausztriában a Lidl is, amely szintén bejelentette: mindenkinek szeretnék a biztonságos bevásárlást biztosítani, ezért arra kérik az osztrákokat, hogy reggel 8 és 9 között elsősorban az időseket és a védelemre szorulókat hagyják bevásárolni.

 

Amint arról az Azonnalin beszámoltunk, az idősek ellátásával kapcsolatban szlovák mintára már Magyarországon is látni önkéntes kezdeményezést, aminek a lényege, hogy a fiatalok felajánlják idős szomszédaiknak, hogy bevásárolnak nekik, így a koronavírusnak különösen kitett időseknek nem kell tömegbe menniük.

 

NYITÓKÉP: Az egri piac 2020. március 17-én. Fotó: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás