Átlépte a 200 ezret a fertőzöttek száma, leállt a koronavírus-adatközlés Ausztriában

Szerző: Kósa András
2022.01.21. 09:57

„Vihar előtti csendről” ír az osztrák kórházakban a koronavírussal kapcsolatban a Der Standard osztrák lap.

Átlépte a 200 ezret a fertőzöttek száma, leállt a koronavírus-adatközlés Ausztriában

Ausztriában 201 375-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, ezen kívül pedig több mint 400 ezren vannak karanténban, mivel kontaktszemélynek számítanak – írta pénteken reggel a Der Standard.

Az osztrák lap szerint a fertőzöttek és elzártak száma egyre több munkahelyen okoz súlyos létszámhiányt, Bécsben például már nyugdíjas tanárok és egyetemi hallgatók toborzásával próbálják kezelni a helyzetet a közoktatásban.

A fertőzöttek túlnyomó részének ugyanakkor enyhék a tünetei, az ország legtöbb kórházában egyelőre bőven a maximális kapacitásuk alatt működnek a intenzív covidosztályok,

sőt, egyre több helyen döntenek úgy, hogy ismét elkezdik a halasztható műtétek elvégzését is.

A Der Standard szerint ez ugyanakkor „vihar előtti csend” is lehet akár, hiszen ha ilyen meredeken nő a fertőzések száma, nem lehet kizárni, hogy a súlyos eseteké is megugrik a közeljövőben.

A lap emlékeztet, Tirolban például úgy számolnak, hogy február elejére az intenzív ágyak 81 százalékán már covidfertőzöttek fekszenek majd.

A napi fertőzések száma bőven meghaladja a húszezret: szerdán ez a szám 28 ezernél is magasabb volt, csütörtökön pedig enyhe csökkenést mutatott a 25600 új beteggel,

csakhogy aznap egyszer csak megszakadt az adatközlés az Egészségügyi Minisztérium részéről, és egyelőre nem is állt helyre, így a pontos számokat most senki nem ismeri.

A minisztérium szerint informatikai hiba történt, de azt egyelőre nem tudni, mikor állhat helyre a rendszer működése.

NYITÓKÉP: Jernej Furman / Flickr

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek