+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 17. kedd, 16:35
Továbbra is a megszokott rendben dolgoznak a BKK ellenőrei annak ellenére, hogy az operatív törzs minél több embert szeretne otthon tartani. A BKK azt kéri, online vegyünk jegyet, mert akkor nem kell érintkezniük az utasokkal.

Több olvasónk is felhívta a figyelmet, hogy bár a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a buszsofőrjeit igyekszik a vezetőfülke előtti tér elzárásával védeni a budapesti tömegközlekedőktől, az ellenőröknek ennyi szerencséjük sincs: továbbra is végzik a kifejezetten emberek között végzendő munkájukat, még egy maszkot sem kapnak. A helyzet azért is fura, mert a koronavírusról már biztosan tudni, hogy a tünetmentes emberek szórhatják szét a legjobban.

 

Kérdéseinket feltetük a BKK sajtóosztályának is, szerintük az ellenőrök csak másoktól vennék el a szájmaszkokat: „Egészségügyi szakemberek szerint egészséges embereknek felesleges maszkot viselniük, ilyen védőeszközt azoknak kell hordaniuk, akik betegek, azért, hogy ne fertőzzenek másokat.

 

A maszkok túlzott felvásárlása miatt ráadásul éppen azoknak nem juthat, akiknek valóban szüksége van ezekre az eszközökre. Emiatt nem osztunk védőmaszkot a jegyellenőröknek.

 

A védőmaszkok helyett kézfertőtlenítőt, illetve fertőtlenítő kendőt biztosítunk a jegyellenőröknek, illetve arra biztatjuk utasainkat, hogy használjanak mobiljegyet, ezzel ugyanis minimalizálni lehet az utasok és a jegyellenőrök közötti érintkezést.”

 

Bár adná magát, hogy ilyen helyzetben egyszerűen ne dolgozzanak az ellenőrök, a BKK tájékoztatása szerint „minden ilyesmiről az aktuális helyzetet és az operatív törzs tájékoztatását mérlegelve döntenek”.

 

Bár többen azt is megjegyezték, hogy a szokásosnál sokkal több ellenőrt láttak, a BKK szerint semmi változás nincs az ellenőrzésekben.

 

FOTÓ: BKK / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nincsenek szentek, csak kőkemény érdekek a bolgár nagypolitikában. Elmagyarázzuk, mi folyik Bulgáriában.

Egész Kelet-Európát és a Balkánt kiosztotta a német viccpárt EP-képviselője, hogy aztán az Európai Bizottság felelősségét kapargassa meg.

Bírja a Fideszt, utálja az ellenzéket, leginkább vidéken él a kormánypárt átlagszavazója. Egy friss kutatásból kiderül az is, hogy a Fidesz-tábor egyötöde magát inkább liberálisnak vallja.

Ha munkaeszközökről van szó, mindenkinek mások a preferenciái. Egy valami azonban mindenkiben közös: a tökéletes választásra való törekvés.

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás