Azért nincs maszk a BKK-ellenőrökön, hogy ne vegyék el másoktól

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.17. 16:35

Továbbra is a megszokott rendben dolgoznak a BKK ellenőrei annak ellenére, hogy az operatív törzs minél több embert szeretne otthon tartani. A BKK azt kéri, online vegyünk jegyet, mert akkor nem kell érintkezniük az utasokkal.

Azért nincs maszk a BKK-ellenőrökön, hogy ne vegyék el másoktól

Több olvasónk is felhívta a figyelmet, hogy bár a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a buszsofőrjeit igyekszik a vezetőfülke előtti tér elzárásával védeni a budapesti tömegközlekedőktől, az ellenőröknek ennyi szerencséjük sincs: továbbra is végzik a kifejezetten emberek között végzendő munkájukat, még egy maszkot sem kapnak. A helyzet azért is fura, mert a koronavírusról már biztosan tudni, hogy a tünetmentes emberek szórhatják szét a legjobban.

Kérdéseinket feltetük a BKK sajtóosztályának is, szerintük az ellenőrök csak másoktól vennék el a szájmaszkokat: „Egészségügyi szakemberek szerint egészséges embereknek felesleges maszkot viselniük, ilyen védőeszközt azoknak kell hordaniuk, akik betegek, azért, hogy ne fertőzzenek másokat.

A maszkok túlzott felvásárlása miatt ráadásul éppen azoknak nem juthat, akiknek valóban szüksége van ezekre az eszközökre. Emiatt nem osztunk védőmaszkot a jegyellenőröknek.

A védőmaszkok helyett kézfertőtlenítőt, illetve fertőtlenítő kendőt biztosítunk a jegyellenőröknek, illetve arra biztatjuk utasainkat, hogy használjanak mobiljegyet, ezzel ugyanis minimalizálni lehet az utasok és a jegyellenőrök közötti érintkezést.”

Bár adná magát, hogy ilyen helyzetben egyszerűen ne dolgozzanak az ellenőrök, a BKK tájékoztatása szerint „minden ilyesmiről az aktuális helyzetet és az operatív törzs tájékoztatását mérlegelve döntenek”.

Bár többen azt is megjegyezték, hogy a szokásosnál sokkal több ellenőrt láttak, a BKK szerint semmi változás nincs az ellenőrzésekben.

FOTÓ: BKK / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek