Lezárják az első ajtókat a budapesti buszokon

Szerző: Illés Gergő
2020.03.14. 13:15

Eddig csak az elsőajtós felszállást függesztették fel, most a sofőr közvetlen környezetét is elkerítik a járványveszély miatt.

Lezárják az első ajtókat a budapesti buszokon

Újabb intézkedést tett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a buszvezetők egészségének megóvása érdekében: az elsőajtós felszállás felfüggesztése után immár a buszokon az első ajtó teljes környékét vörös szalaggal zárják majd le – minderről Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója adott hírt a Facebookon szombaton.

A BKK még pár napja bejelentette: felfüggesztik az elsőajtós felszállást a szolgáltatási területükön – vagyis azt a rendszert, mellyel csak a jegy vagy bérlet felmutatásával lehet felszállni az autóbuszokra egyes járatokon. Hétfőtől ugyanakkor további intézkedéseket is hoznak a koronavírus-járvány miatt:

vörös szalaggal az első ajtó és a vezetőfülke teljes területét elkerítik, a buszra pedig ezentúl csak a hátsó ajtókon lehet majd felszállni.

Az intézkedés bevezetése persze teljesen érthető:

a sofőrök különösen ki vannak téve a járványveszélynek, mivel egész nap zárt helyiségben dolgoznak és több ezer embert szállítanak.

Az utasok között pedig jó eséllyel lehetnek koronavírus-fertőzöttek is.

Márpedig az élet és a buszközlekedés nem állhat le, buszsofőrökre szükség van járványhelyzet idején is, ahogyan Vitézy is fogalmazott, nélkülük „esély sem lenne a rendszer működésének fenntartására”.

BORÍTÓKÉP: BKK / Facebook

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek