Négy önkormányzati képviselőt vesztett a Jobbik, de szerintük nő a támogatottságuk

Szerző: Varsányi Bence
2020.02.24. 19:19

Újabb négy politikus távozott a Jobbikból, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra a pártban.

Négy önkormányzati képviselőt vesztett a Jobbik, de szerintük nő a támogatottságuk

Jakab Péter árulózós beszédének kiszivárgása és Bencsik János országgyűlési képviselő ezt követő kilépése után egy hét sem telt el, és újabb négy politikust vesztett a Jobbik.

A most kilépő négy jobbikossal ráadásul négy önkormányzati helyet is elveszít a párt:

Varga Dániel és Zsitnyák János az I., Kovács Dávid Attila a XXI., Dr. Staudt Csaba pedig a XXIII. kerületben képviselő.

A csoportos kilépést Kovács Dávid Attila Facebook-oldalán azzal indokolta, hogy nemzeti ellenzékiként már nem lehet 21. századi, konzervatív, jobboldali politikát folytatni a Jobbikban.

Az Azonnali kérdésére, hogy Jakab hangfelvételének kiszivárgása és Bencsik kilépése után számítottak-e további kilépőkre, a Jobbik sajtóosztálya közölte, hogy az elnökség tudomásul vette a döntést, tudták, hogy lesznek olyanok, akik más utat fognak választani.

Úgy gondolják továbbá, hogy mindezek ellenére a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a Jobbik Jakab Péter vezetésével már mérhető módon tudta növelni támogatottságát.

A legfrissebb közvélemény-kutatás egyébként az IDEA Intézeté, ahol az adatgyűjtést három héttel Jakab elnökké választása után fejezték be, és valóban azt mérték, hogy erősödött a Jobbik, viszont Bencsik három nappal később, február tizenkilencedikén lépett ki a pártból,

így a kilépésére adott választói reakció akkor még biztosan nem volt mérhető.

Kérdésünkre, hogy a négy új távozó nyilatkozatában említett irányváltást így átgondolja-e Jakab Péter, a pártelnök kongresszusi beszédével válaszolt a párt, amely szerint „a Jobbik ugyanazt a zászlót viszi tovább, annak érdekében, hogy 2020-ban megszabadítsuk Magyarországot és a magyar népet az Orbán-rezsim alól”.

További kérdésünkre, hogy van-e egy bűvös szám, amennyi kilépő felett Jakab Péter már elgondolkozna a változtatáson, nem kaptunk választ.

NYITÓKÉP: Kovács Dávid Attila / Facebook

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek