+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. február 24. hétfő, 19:19
Újabb négy politikus távozott a Jobbikból, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra a pártban.

Jakab Péter árulózós beszédének kiszivárgása és Bencsik János országgyűlési képviselő ezt követő kilépése után egy hét sem telt el, és újabb négy politikust vesztett a Jobbik.

 

A most kilépő négy jobbikossal ráadásul négy önkormányzati helyet is elveszít a párt:

 

Varga Dániel és Zsitnyák János az I., Kovács Dávid Attila a XXI., Dr. Staudt Csaba pedig a XXIII. kerületben képviselő.

 

A csoportos kilépést Kovács Dávid Attila Facebook-oldalán azzal indokolta, hogy nemzeti ellenzékiként már nem lehet 21. századi, konzervatív, jobboldali politikát folytatni a Jobbikban.

 

 

Az Azonnali kérdésére, hogy Jakab hangfelvételének kiszivárgása és Bencsik kilépése után számítottak-e további kilépőkre, a Jobbik sajtóosztálya közölte, hogy az elnökség tudomásul vette a döntést, tudták, hogy lesznek olyanok, akik más utat fognak választani.

 

Úgy gondolják továbbá, hogy mindezek ellenére a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a Jobbik Jakab Péter vezetésével már mérhető módon tudta növelni támogatottságát.

 

A legfrissebb közvélemény-kutatás egyébként az IDEA Intézeté, ahol az adatgyűjtést három héttel Jakab elnökké választása után fejezték be, és valóban azt mérték, hogy erősödött a Jobbik, viszont Bencsik három nappal később, február tizenkilencedikén lépett ki a pártból,

 

így a kilépésére adott választói reakció akkor még biztosan nem volt mérhető.

 

Kérdésünkre, hogy a négy új távozó nyilatkozatában említett irányváltást így átgondolja-e Jakab Péter, a pártelnök kongresszusi beszédével válaszolt a párt, amely szerint „a Jobbik ugyanazt a zászlót viszi tovább, annak érdekében, hogy 2020-ban megszabadítsuk Magyarországot és a magyar népet az Orbán-rezsim alól”.

 

További kérdésünkre, hogy van-e egy bűvös szám, amennyi kilépő felett Jakab Péter már elgondolkozna a változtatáson, nem kaptunk választ.

 

NYITÓKÉP: Kovács Dávid Attila / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Házhozszállítást nem tudtak beindítani, bevételük nincs, de az alkalmazottjukat még három hónapig foglalkoztatniuk kell – a szentesi Pikoló söröző tulajdonosa mondta el, miért tiltakozik a lezárások ellen.

Eddig három okból lehetett Lengyelországban abortuszt végezni, most az Alkotmánybíróság határozatának kihirdetésével már csak kettő maradt. Csütörtökre máris új tüntetéseket jelentettek be.

Folytatódik a küzdelem a hatalom és az ellenzéki politikus közt. Navalnij hívei már a második országos tüntetést szervezik szombatra, hogy elérjék szabadon bocsátását.

A 2019 májusában került elő az a videó, ami aztán Heinz-Christian Strache egykori osztrák alkancellár teljes bukásához vezetett. Most végre megszólalt a csapda egyik kitervelője: így zajlott le Strache lépre csalása. Kalandos, filmbe illő részletek!

Egy egri kávézó tulajdonosa tavaly februárban indította a vállalkozását, de márciusban már be kellett zárnia. Májusban újranyitott, novemberben újra bezárt, február elsején pedig megint ki fog nyitni a tiltás ellenére is. Miniinterjú!

A független képviselő a budapesti orosz nagykövetség előtt tüntet egyedül,
mert egy orosz diáknak a járványra hivatkozva a
rendőrség ezt megtiltotta.

A gyógyszergyártó cég szerint az EU kötött velük túl későn szerződést, az EU szerint ők viszont rengeteg pénzt adtak az AstraZenecának, hogy ilyen véleletlenül se fordulhasson elő.

A hét kérdése

Minden nap járványparáztató cikkek tucatjait termeli ki magából a magyar média, de van-e ezzel egyáltalán baj?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás