+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. február 24. hétfő, 19:19
Újabb négy politikus távozott a Jobbikból, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra a pártban.

Jakab Péter árulózós beszédének kiszivárgása és Bencsik János országgyűlési képviselő ezt követő kilépése után egy hét sem telt el, és újabb négy politikust vesztett a Jobbik.

 

A most kilépő négy jobbikossal ráadásul négy önkormányzati helyet is elveszít a párt:

 

Varga Dániel és Zsitnyák János az I., Kovács Dávid Attila a XXI., Dr. Staudt Csaba pedig a XXIII. kerületben képviselő.

 

A csoportos kilépést Kovács Dávid Attila Facebook-oldalán azzal indokolta, hogy nemzeti ellenzékiként már nem lehet 21. századi, konzervatív, jobboldali politikát folytatni a Jobbikban.

 

 

Az Azonnali kérdésére, hogy Jakab hangfelvételének kiszivárgása és Bencsik kilépése után számítottak-e további kilépőkre, a Jobbik sajtóosztálya közölte, hogy az elnökség tudomásul vette a döntést, tudták, hogy lesznek olyanok, akik más utat fognak választani.

 

Úgy gondolják továbbá, hogy mindezek ellenére a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a Jobbik Jakab Péter vezetésével már mérhető módon tudta növelni támogatottságát.

 

A legfrissebb közvélemény-kutatás egyébként az IDEA Intézeté, ahol az adatgyűjtést három héttel Jakab elnökké választása után fejezték be, és valóban azt mérték, hogy erősödött a Jobbik, viszont Bencsik három nappal később, február tizenkilencedikén lépett ki a pártból,

 

így a kilépésére adott választói reakció akkor még biztosan nem volt mérhető.

 

Kérdésünkre, hogy a négy új távozó nyilatkozatában említett irányváltást így átgondolja-e Jakab Péter, a pártelnök kongresszusi beszédével válaszolt a párt, amely szerint „a Jobbik ugyanazt a zászlót viszi tovább, annak érdekében, hogy 2020-ban megszabadítsuk Magyarországot és a magyar népet az Orbán-rezsim alól”.

 

További kérdésünkre, hogy van-e egy bűvös szám, amennyi kilépő felett Jakab Péter már elgondolkozna a változtatáson, nem kaptunk választ.

 

NYITÓKÉP: Kovács Dávid Attila / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Stacy's Mom című alterrock himnusz szerzője, Adam Schlesinger 52 éves volt.

Hatvannal vannak többen, mint tegnap. Egy hetvenéves férfi belehalt a fertőzésbe, a felgyógyultak száma pedig 42-re emelkedett.

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás