Sneider Tamás az újabb jobbikos kilépésről: Sajnálom, hogy idáig fajult a helyzet

Szerző: Hutter Marianna
2020.02.19. 17:12

A volt pártelnök reméli, nem kell, hogy megforduljon a kilépés gondolata a fejében, és abban is bízik, másoknak sem kell majd otthagyniuk a Jobbikot.

Sneider Tamás az újabb jobbikos kilépésről: Sajnálom, hogy idáig fajult a helyzet
 „Hogy ne sajnálnám, hogy Bencsik János kilépett, sajnálom, hogy idáig fajult ez a történet”

– így reagált Sneider Tamás, a Jobbik volt elnöke azzal kapcsolatban az Azonnalinak, hogy Bencsik szerdán bejelentette: kilép a pártból és annak frakciójából, inkább független politikusként folytatja az országgyűlési munkát. Bencsik –  aki a párt nemzetpolitikusa is volt – arra hivatkozva hozta meg döntését, hogy szerinte Jakab Péterék bosszúhadjáratot indítottak a párt azon munkatársai ellen, akik nem sorolhatóak a csapatukhoz. Azt is nehezményezte, hogy szerinte Jakab maga mondta, hogy a továbbiakban nincsen szükség nemzetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést.

Követné-e Bencsik példáját Sneider Tamás?

„Nyilván az új vezetőségnek mindenképp feladata, hogy békét teremtsen a Jobbikon belül” – mondta Sneider. Kérdésünkre, hogy Jakab Péter tényleg azt mondta-e egy frakcióülésen – mint Bencsik állítja – hogy már nincs szüksége a pártnak nemzet- és emlékezetpolitikára, mert megosztó – azt mondta: ő maga nem tudott jelen lenni azon az ülésen, de

„ha Bencsik János ezt mondja, akkor száz százalék, hogy így van”.

A felvetésre, hogy Sneidernek magának megfordult-e a fejében a kilépés, vagy tud-e még további politikusokról, akik tervezik elhagyni a pártot, azt mondta:

reméli, nem kell, hogy megforduljon ilyen a fejében, és abban is bízik, másoknak sem kell.

„Várjuk, mi következik, jó lenne, ha nyugalom lenne a Jobbikon belül” – mondta Sneider hozzátéve, részletesebben nem kívánja kommentálni az ügyet, miután ez a pártvezetés feladata.

Sneider egyébként nemrég indult a Jobbik pártigazgatói posztjáért – miután az arról 16 év után lemondott Szabó Gábor gyakorlatilag őt jelölte ki utódjául. Ugyanakkor a Jakab Péter vezette elnökség nem őt tartotta erre alkalmasnak, hanem a párt egyik kecskeméti politikusa, Lejer Zoltán. Ekkor Sneider úgy nyilatkozott az Azonnalinak, ha nincs meg a bizalom felé, „akkor százszor jobb, ha én nem vagyok pártigazgató, mert lehet, hogy csak konfliktusok lettek volna ebből.”

FOTÓ: Sneider Tamás / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek