Sneider Tamás: Meglepett, hogy nem lettem pártigazgató, de felszabadultam

Szerző: Hutter Marianna
2020.02.05. 14:58

Sneider reméli, hogy „jó lesz ez az újfajta tisztogatás és az újfajta szemléletmód”, amit a Jobbik új elnöksége képvisel.

Sneider Tamás: Meglepett, hogy nem lettem pártigazgató, de felszabadultam

„Picit meglepett, hogy nem én lettem a pártigazgató, mert az egész tagság ezt kérte az elnökségtől, én pedig egy olyan ötvenoldalas anyaggal pályáztam, ami mint méretében, mint részleteiben tízszerese volt a többi pályázatnak” – erről beszélt Sneider Tamás, a Jobbik volt elnöke az Azonnalinak annak kapcsán, hogy szerdán kiderült, nem ő, hanem Lejer Zoltán kecskeméti politikusuk lesz a pártigazgató a párt új elnökségének döntése alapján. A hírt egyébként maga Sneider jelentette be közösségi oldalán, mielőtt a párt erről bármilyen közleményt adott volna ki.

Sneider az Azonnali kérdésére hozzátette: az ő politikai ambícióit bőven kielégíti, hogy a továbbiakban is foglalkozhat a szociális szféra képviseletével a parlamentben, szakmai programokat dolgozhat ki annak fejlesztésére. „Az országgyűlés alelnökeként egyébként is még megvan az a súlyom, amivel megfelelő módon képviselhetem a területet” – mondta. „A meghallgatásomon is elmondtam az elnökség előtt, a pártigazgatói feladat számomra nagy teher lenne, tehát aki a személyemen segíteni akar, az ne válasszon meg. Viszont a Jobbik miatt vállaltam volna a feladatot, hiszen az egész országból erre kértek” – folytatta Sneider Tamás. 

Hogy van-e benne nehéz érzés az elnökség felé, arra azt mondta Sneider: nincs.

„Ha nincs meg a bizalom felém, és azt gondolták, nem tudtam volna megfelelően irányítani a pártot, akkor százszor jobb, ha én nem vagyok pártigazgató, mert lehet, hogy csak konfliktusok lettek volna ebből.”

Így a politikus most úgy érzi, felszabadult: „iszonyú nagy teher esett le a vállamról”.

Sneidernek egyébként nem indokolták meg, miért nem őt választották. Hogy ő minek tulajdonította, hogy nincs meg felé a bizalom, arra a kérdésre azt mondta: szerinte teljesen új emberekkel akarja folytatni a politikát az új elnökség, ami nem feltétlenül baj, hiszen a vérfrissítés jó dolog. „Köztudott, hogy nagyon sok embert elbocsátottak most a Jobbikból, akik már 10-15 éve is a pártnál dolgoztak.”

Sneider reméli, hogy „jó lesz ez az újfajta tisztogatás és az újfajta szemléletmód”. Egyébként Sneider maga is többeket elküldött volna, ha pártigazgatóvá választják.

A Jobbiknak azt követően volt szüksége új pártigazgatóra, hogy az ezt a posztot 16 évig betöltő Szabó Gábor lemondott a tisztségről. Szabó lemondásakor Sneider Tamást jelölte meg utódjaként, ám a párt új, Jakab Péter vezette elnöksége úgy döntött, inkább nyílt pályázatot ír ki a pozíció betöltésére. 

Jakab Péter egyébként éppen kedden egy hátérbeszélgetésen mondta: a pártigazgatói pályázatra közel tucatnyian jelentkeztek. Azzal kapcsolatban, hogy Jakab korábban támogatta Sneidert még a Jobbik tisztújítása előtt, az új pártelnök úgy fogalmazott: nem ígért olyat, hogy Sneider lesz a pártigazgató, ezt nem is tehette volna, hiszen ezt az új elnökségnek kell eldöntenie. Akkor csak azért támogatta őt, mert egyedül benne látott ambíciót a feladatra, de most, hogy nyílt pályázatot írtak ki a posztra, látja: ambíció másban is van. A személyi változásokat pedig annak jegyében lépte meg a Jobbik elnöksége, hogy érdemelvű szemléletet szeretnének meghonosítani. 

FOTÓ: Sneider Tamás / Facebook, Lejer Zoltán / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek