+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Hónapok óta tartó bizonytalanság végére került pont a Jobbikban: nemcsak, hogy Jakab Pétert választották a Jobbikban elnökké, de teljesült a kívánsága is, többségbe kerültek emberei a párt elnökségében szombati tisztújító kongresszusukon – tudta meg az Alfahír. Arról, hogy mi is zajlott a Jobbikon belül az elmúlt időszakban, itt írtunk részletesebben, de a lényeg, hogy valódi verseny csak az alelnöki posztokért folyt, ennek tétje pedig az volt, hogy Jakab Péter feltétlen támogatói kerülnek-e többségbe a vezetőségben, vagy pedig a párt hagyományosabb jobboldal felé húzó szárnya.

 

Na de kik lettek az alelnökök?

 

A Jobbik elnökségéből három posztra már eleve megvoltak a tuti befutók, miután a jelölés végső fordulójára vagy egyedüliként maradtak állva, vagy eleve ellenfelük sem volt. Így az biztos volt, hogy Jakab Péter pártelnöki, Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, míg Szabó Gábor a párt országos választmányának elnöke lesz.

 

Jakab Pétert egyébként 87,8 százalékkal választották végül a párt elnökévé.

 

A hat alelnöki posztra pedig az alábbi módon alakultak a helyek:

 

1. Z. Kárpát Dániel

2. Szilágyi György

3. Ander Balázs

4. Potocskáné Kőrösi Anita

5. Dudás Róbert

6. Lukács László

 

Vagyis a mostani elnökségi tagok közül egyedül Szabó Gábor volt pártigazgató az, aki nem Jakab Péter köréhez sorolható.

 

Hoppon maradhat Sneider Tamás

 

„Bizton állíthatom, hogy a Jobbik új lendületet fog venni” – erről beszélt Jakab Péter első pártelnökkét megtartott sajtótájékoztatóján, amely a szavazatszámlálás elhúzódása miatt mintegy négyórás csúszással kezdődött este kilenckor. Jakab szerint a tisztújításon sok problémát átbeszéltek, és többek közt arra jutottak, érdemelvű pártnak kell lennie a Jobbiknak, mindenkinek meg kell adni az előrejutás lehetőségét, aki tehetséges. Miközben fontos az ideológia, hogy ők jobboldali párt, de emellett emberközpontúnak kell lenni, hogy összehozzák a magyar társadalmat. „Aki Magyarországon minőségi munkát végez, az minőségi munkabért kapjon” – sorolta elképzeléseit Jakab.

 

Jakab leszögezte: nem tartják szövetségeseiknek azokat, akik az elmúlt harminc évben részt vettek az ország kifosztásában.

 

Vagyis a 2022-es választáshoz a Jobbiknak úgy kell eljutnia, hogy ne 2010-hez térjenek vissza. „Olyan ellenzéki összefogás kell, ami Orbánt leváltja, de nem hozza vissza a múltat.”

 

Az Azonnali kérdésére, hogy külön listát szeretnének-e 2022-re, Jakab azt mondta, majd döntenek az emberek az ország sorsáról, olyan konstrukciót kell kialakítani, hogy ne fussuk ugyanazokat a köröket. Hogy megerősíti-e az Azonnali információját, mely szerint arról beszélt a tagság előtt, hogy Gyurcsány Ferenccel nincs kormányváltás 2022-ben, arra azt mondta: a politikus személye megosztó, miközben az elmúlt negyedévben azt látni, lett félmillió a Fideszben csalódott választó.

 

Fel kell tenni a kérdést, hogy ez a félmillió csalódott fideszes hajlandó-e Gyurcsány Ferencre szavazni, és azt is, hogy ez a félmillió szavazó nélkülözhetetlen-e a kormányváltáshoz.

 

Jakab szerint persze a csalódott kormánypártiak nem szavaznának a DK vezetőjére, és voksuk nem is nélkülözhető.

 

A kérdésre, hogy Sneider Tamás volt elnök lesz-e a párt új igazgatója – amely posztról az új elnökségnek kell döntenie –  úgy válaszolt az Azonnalinak: először az elnökségnek hivatalosan is fel kell állnia. Hogy ő személyesen támogatná-e Sneidert, arra pedig úgy felelt, meg kell vizsgálni, kinek mire van ambíciója a pártban, ha már arról beszélnek, érdemelvű közösséget szeretnének. 

 

FOTÓ: Jakab Péter / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás