Tolvajnak mondott pártnál lopták meg a riportereket

Szerző: Szeghalmi Örs
2020.02.07. 15:40

„Tolvajok, tolvajok!” — ezt is szokták skandálni a legnagyobb parlamenti frakcióval bíró román párt elleni tüntetéseken. Most éppen ennek a formációnak, a PSD-nek a központjában lopták meg az újságírókat ismeretlenek.

Tolvajnak mondott pártnál lopták meg a riportereket

Kisebb összegeket tulajdonítottak el csütörtökön két újságíró táskájából is a posztkommunista-nacionalista román Szociáldemokrata Párt (PSD) bukaresti székházában. Előző nap a parlamentben jelenleg többségben lévő tömörülés megbuktatta a kormányt, az ezzel kapcsolatos egyeztetések miatt gyülekeztek a PSD székházában az újságírók.

Egy adott pillanatban azonban Mădălina Mihalache, annak az Antena 3 hírtévének a riportere, amely egyébként épp a PSD-hez húz, arról tájékoztatta a párt felelőseit, hogy 80 lej (nagyjából 5700 forint) tűnt el a táskájából.

A táska a párt központi székházának sajtóirodájában volt, a riporter otthagyta, ameddig dolgozott, valaki azonban kiemelte belőle a tárcáját, elvette az összeget, majd visszatette a tárcát a táskába. Hasonlóképp járt egy másik újságíró, az ő tárcájából 100 eurót loptak el.

Az utóbbi újságírónő neve elhallgatását kérve elmondta: „Reggel 9-re értem a PSD-hez, első dolgom az volt, hogy a sajtóirodában egy széken hagytam a táskámat. Utána csak kint voltam, begyűjtöttem a párt vezetőinek nyilatkozatait. A terembe visszaérve Mădălina kolléganőm mondta, hogy nincs meg a pénze, pár perc múlva én is ellenőriztem, megvannak-e a bankkártyáim. Azok megvoltak, de akkor vettem észre, hogy hiányzik 100 euró.”

A másik károsult, Mihalache azt írta az eset után Facebookon, hogy hét éve akkreditálta magát a párthoz, több ezerszer járt a Kiseleff sugárúti pártszékházban, de ilyesmi még nem történt. Szerinte az újságírókon kívül csak a takarítónő járt még arra, abban a két órában, amíg dolgoztak a riporterek. A PSD sajtófőnökét tájékoztatták az esetekről, ő azonban azt mondja, nincs bekamerázva a sajtóiroda, hogy megnézhetnék, mi történt. Biztosították viszont a két károsultat, hogy a párt megtéríti a kárukat.

MIHALACHE, AZ EGYIK HÍRTÉVÉ RIPORTERE ÉPP A PSD KÖZPONTI SZÉKHÁZÁBAN VÁRAKOZIK

A PSD-vel feszült viszonyban lévő egyik ellenzéki párt, a centrista-újhullámos USR reprezentánsa, Clotilde Armand interneten tudatta: Marcel Ciolacu, a PSD elnöke szerint „békés úton rendeződött az ügy, ami apró incidens, nem lett rendőrségi ügy belőle, meg semmi”. Armand kifogásolja, hogy úgy kezelték az ügyet, mintha egy egyszerű autós koccanás lett volna.

A PSD ellen az elmúlt években sokszor tüntettek Romániában, az egyik visszatérő, sok városban skandált szlogen az volt, hogy „tolvajok, tolvajok!” Egy másik jelmondat – amely szintén visszatérő volt a demonstrációkon, épp arra utalt, hogy a párt a kormányzati pozícióit felhasználva, a tiltakozó reakciók elkerülése érdekében éjszaka fogadott el olyan döntéscsomagot, amely épp a bűnözőknek is kedvezett, és az igazságszolgáltatást korlátozta – így hangzott: „Éjjel, mint a tolvajok!”

A PSD székházában meglopott két riporter végül nem tett feljelentést, a rendőrség azt közölte, hogy nem kaptak semmilyen megkeresést ebben az ügyben.

A most már tényleg hírhedtté vált PSD-székházban az Azonnali is járt:

Szeghalmi Örs
Szeghalmi Örs az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek