+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szeghalmi Örs
2020. február 7. péntek, 15:40
„Tolvajok, tolvajok!” — ezt is szokták skandálni a legnagyobb parlamenti frakcióval bíró román párt elleni tüntetéseken. Most éppen ennek a formációnak, a PSD-nek a központjában lopták meg az újságírókat ismeretlenek.

Kisebb összegeket tulajdonítottak el csütörtökön két újságíró táskájából is a posztkommunista-nacionalista román Szociáldemokrata Párt (PSD) bukaresti székházában. Előző nap a parlamentben jelenleg többségben lévő tömörülés megbuktatta a kormányt, az ezzel kapcsolatos egyeztetések miatt gyülekeztek a PSD székházában az újságírók.

 

Egy adott pillanatban azonban Mădălina Mihalache, annak az Antena 3 hírtévének a riportere, amely egyébként épp a PSD-hez húz, arról tájékoztatta a párt felelőseit, hogy 80 lej (nagyjából 5700 forint) tűnt el a táskájából.

 

A táska a párt központi székházának sajtóirodájában volt, a riporter otthagyta, ameddig dolgozott, valaki azonban kiemelte belőle a tárcáját, elvette az összeget, majd visszatette a tárcát a táskába. Hasonlóképp járt egy másik újságíró, az ő tárcájából 100 eurót loptak el.

 

Az utóbbi újságírónő neve elhallgatását kérve elmondta: „Reggel 9-re értem a PSD-hez, első dolgom az volt, hogy a sajtóirodában egy széken hagytam a táskámat. Utána csak kint voltam, begyűjtöttem a párt vezetőinek nyilatkozatait. A terembe visszaérve Mădălina kolléganőm mondta, hogy nincs meg a pénze, pár perc múlva én is ellenőriztem, megvannak-e a bankkártyáim. Azok megvoltak, de akkor vettem észre, hogy hiányzik 100 euró.”

 

A másik károsult, Mihalache azt írta az eset után Facebookon, hogy hét éve akkreditálta magát a párthoz, több ezerszer járt a Kiseleff sugárúti pártszékházban, de ilyesmi még nem történt. Szerinte az újságírókon kívül csak a takarítónő járt még arra, abban a két órában, amíg dolgoztak a riporterek. A PSD sajtófőnökét tájékoztatták az esetekről, ő azonban azt mondja, nincs bekamerázva a sajtóiroda, hogy megnézhetnék, mi történt. Biztosították viszont a két károsultat, hogy a párt megtéríti a kárukat.

 

MIHALACHE, AZ EGYIK HÍRTÉVÉ RIPORTERE ÉPP A PSD KÖZPONTI SZÉKHÁZÁBAN VÁRAKOZIK

 

A PSD-vel feszült viszonyban lévő egyik ellenzéki párt, a centrista-újhullámos USR reprezentánsa, Clotilde Armand interneten tudatta: Marcel Ciolacu, a PSD elnöke szerint „békés úton rendeződött az ügy, ami apró incidens, nem lett rendőrségi ügy belőle, meg semmi”. Armand kifogásolja, hogy úgy kezelték az ügyet, mintha egy egyszerű autós koccanás lett volna.

 

A PSD ellen az elmúlt években sokszor tüntettek Romániában, az egyik visszatérő, sok városban skandált szlogen az volt, hogy „tolvajok, tolvajok!” Egy másik jelmondat – amely szintén visszatérő volt a demonstrációkon, épp arra utalt, hogy a párt a kormányzati pozícióit felhasználva, a tiltakozó reakciók elkerülése érdekében éjszaka fogadott el olyan döntéscsomagot, amely épp a bűnözőknek is kedvezett, és az igazságszolgáltatást korlátozta – így hangzott: „Éjjel, mint a tolvajok!”

 

A PSD székházában meglopott két riporter végül nem tett feljelentést, a rendőrség azt közölte, hogy nem kaptak semmilyen megkeresést ebben az ügyben.

 

A most már tényleg hírhedtté vált PSD-székházban az Azonnali is járt:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néppárti EP-képviselő is aláírta az ezt szorgalmazó petíciót.

Január végén szatirikus cikkben képzeltük el, hogyan kezeli majd a hazai média és politika a koronavírus megjelenését. Mivel már benne vagyunk, nézzük meg, miben lett igazunk!

A személyi jövedelemadónk 1 százalékáról május 20-ig rendelkezhetünk, és könnyen segíthetünk belőle a koronavírus elleni harcban: szinte minden kórháznak van alapítványa, ahová adakozhatunk.

Az intenzíven fekvők 45 százaléka pedig 60 év alatti: már csak ezért is érdemes nem csak az időseknek komolyan venni a korlátozásokat.

A határok zárva, a gondozói ágazat létszámhiánya fenyegető. Alsó-Ausztria úgy reagál a kialakult szituációra, hogy Romániából, valamint Bulgáriából hozatja be a szükséges gondozói személyzetet. Repülőn.

Az Ékszer TV munkatársai ráadásul úgy hirdették, hogy 60 ezer forintról árazták le az így is aranyáron mért termékeket.

Néha már úgy érzed, kívülről fújsz mindent, amit a koronavírusról lehet tudni? Akkor itt az ideje bizonyítani!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás