+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea & Fekő Ádám & Bukovics Martin
2019. december 21. szombat, 18:23
Nemrég jött ki a Parlamentary nevű társasjáték. Leültettünk négy politikust, hogy teszteljék! Kinek a politikustársai érintettek korrupciós ügyekben? Ki kezdeményez népszavazást az olimpiáról, vagy épp a hadkötelezettségről? Na és ki nyeri meg végül kétharmaddal a választást? Videó.

„A koncepció nem finomkodik: itt nem az ország jobbá tétele a cél, hanem a hatalom megszerzése, amihez egy lejárató kampány indítása épp olyan hatékony eszköz, mint egy-egy jól átvitt törvényjavaslat, de a másik párt összeomlására is megérheti várni bármiféle túl látványos produkció nélkül. Első ránézésre az isten is arra teremtette a Parlamentaryt, hogy belvárosi okoskodó felnőttek szórakozzanak vele” – írtuk nemrég, miután szerkesztőségileg kipróbáltuk a Parlamentary néven futó új, magyar fejlesztésű politikai társasjátékot.

 

De vajon hogyan boldogulnának a játékkal az igazi politikusok?

 

Ezt akartuk megtudni, ezért meghívtuk a szerkesztőségbe a momentumos Hajnal Miklóst, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót, az LMP-s Kanász-Nagy Mátét és a jobbikos Nunkovics Tibort, hogy játszanak le egy Parlamentaryt. (Kormánypárti politikusoknál is próbálkoztunk természetesen, de egyikük sem vállalta a megmérettetést.)

 

Mennyire jön ki a vérbeli politikus belőlük, amikor kényes kérdésekről, mondjuk a hadkötelezettségről szóló népszavazásról kell állást foglalni? Ki szedi össze a legtöbb céget és médiát? Kinek esik szét menet közben a pártja, és ki nyeri meg a választást?

 

Ez is kiderül a játékból, melynek a Konzervatív Változás Néppárt, az Új Szociáldemokrata Párt, a Kereszténydemokrata Akarat Zöldpárt és a Nemzeti Erő Gazdapárt futott neki.

 

A videóban a valósággal való párhuzamok mind a puszta véletlen művei.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Köszi, két kommentelő!

Habár a székely fővárosnak nevezett városban ma a magyarok már nincsenek többségben, a román szavazatok felaprózódása miatt Soós Zoltán nagyot tudott nyerni.

A független Nicușor Dan lett Bukarest főpolgármestere. Az exit poll eredmények szerint 47 százalékot szerzett, jelentősen megelőzve a 39 százalékot hozó szocdem Gabriela Fireat.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás