Politikusokkal teszteltük az új politikai társasjátékot!

2019.12.21. 18:23

Nemrég jött ki a Parlamentary nevű társasjáték. Leültettünk négy politikust, hogy teszteljék! Kinek a politikustársai érintettek korrupciós ügyekben? Ki kezdeményez népszavazást az olimpiáról, vagy épp a hadkötelezettségről? Na és ki nyeri meg végül kétharmaddal a választást? Videó.

„A koncepció nem finomkodik: itt nem az ország jobbá tétele a cél, hanem a hatalom megszerzése, amihez egy lejárató kampány indítása épp olyan hatékony eszköz, mint egy-egy jól átvitt törvényjavaslat, de a másik párt összeomlására is megérheti várni bármiféle túl látványos produkció nélkül. Első ránézésre az isten is arra teremtette a Parlamentaryt, hogy belvárosi okoskodó felnőttek szórakozzanak vele” – írtuk nemrég, miután szerkesztőségileg kipróbáltuk a Parlamentary néven futó új, magyar fejlesztésű politikai társasjátékot.

De vajon hogyan boldogulnának a játékkal az igazi politikusok?

Ezt akartuk megtudni, ezért meghívtuk a szerkesztőségbe a momentumos Hajnal Miklóst, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót, az LMP-s Kanász-Nagy Mátét és a jobbikos Nunkovics Tibort, hogy játszanak le egy Parlamentaryt. (Kormánypárti politikusoknál is próbálkoztunk természetesen, de egyikük sem vállalta a megmérettetést.)

Mennyire jön ki a vérbeli politikus belőlük, amikor kényes kérdésekről, mondjuk a hadkötelezettségről szóló népszavazásról kell állást foglalni? Ki szedi össze a legtöbb céget és médiát? Kinek esik szét menet közben a pártja, és ki nyeri meg a választást?

Ez is kiderül a játékból, melynek a Konzervatív Változás Néppárt, az Új Szociáldemokrata Párt, a Kereszténydemokrata Akarat Zöldpárt és a Nemzeti Erő Gazdapárt futott neki.

A videóban a valósággal való párhuzamok mind a puszta véletlen művei.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek