+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 18. szerda, 19:41
Az ausztrál kormány a Srí Lanka-iakat szeretné minél távolabb tartani, akik között egyébként népszerű az asztrológia.

„Te és a családod mindent el fogtok veszíteni” – például ezt üzeni a vízöntő csillagjegyűeknek az ausztrál kormány rendhagyó hirdetése, amely horoszkopós formában igyekszik a Srí Lanka-iak tudtára adni: eszükbe se jusson Ausztráliába jönni illegálisan. Mint a Buzzfeed írja, minden csillagjegyre jut valamilyen baljós üzenet:

 

a skorpióknak például az, hogy el fogják pazarolni a pénzüket, az oroszlánoknak, hogy meg fogják bánni, amit tesznek, míg a rákoknak, hogy családi problémáik lesznek.

 

Az ausztrál szórólap arra is emlékeztet: már majdnem négy éve nem sikerült egyetlen Srí Lankai-nak sem az országba lépni, aki ezt illegális úton, csónakkal kísérelte meg. Továbbá hangsúlyozták azt is: nem szabad megbízni az embercsempészekben. A szórólapokat nyomtatott formában, Srí Lankában terjesztik, ahol mint a Buzzfeed megjegyzi, népszerűnek számít az asztrológia.

 

Tény: az egyik legszigorúbb bevándorláspolitikát folytató Ausztrália 2013 szeptembere óta 204 Srí Lanka-it küldtek vissza országukba.

 

Ugyanakkor Ausztráliának jelenleg egy másik igen nagy problémával is szembe kell néznie: hónapok óta aszály sújtja az országot, ami nemcsak, hogy erdőtüzeket okoz, de veszélyezteti egyes városok ivóvízkészletét. Sőt mi több: éppen kedden dőlt meg az országban a melegrekord.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Páran összeáltak egy Facebook-csoportban, hogy önkéntesen pajzsokat gyártsanak kórházaknak a 3D-s nyomtatóikkal. Azóta több cég, iskola és egyetem is beszállt a védőfelszerelések gyártásába.

Kérdés, hogy mekkora sikerrel: a különösen befolyásos, német, spanyol, francia vagy olasz néppárti tagpártok továbbra is hallgatnak a Fideszről.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Mekkora tartalékkal rendelkeznek a kórházak védőfelszerelések tekintetében, és van-e valamiből hiány? Mit csináljon az a házi karanténra ítélt ember, akit baleset ér?

Az elmúlt 24 órában 950-en haltak bele a fertőzésbe. A terjedés viszont lassul, a kormány is bizakodó.

A Stacy's Mom című alterrock himnusz szerzője, Adam Schlesinger 52 éves volt.

Hatvannal vannak többen, mint tegnap. Egy hetvenéves férfi belehalt a fertőzésbe, a felgyógyultak száma pedig 42-re emelkedett.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás