+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 18. szerda, 19:41
Az ausztrál kormány a Srí Lanka-iakat szeretné minél távolabb tartani, akik között egyébként népszerű az asztrológia.

„Te és a családod mindent el fogtok veszíteni” – például ezt üzeni a vízöntő csillagjegyűeknek az ausztrál kormány rendhagyó hirdetése, amely horoszkopós formában igyekszik a Srí Lanka-iak tudtára adni: eszükbe se jusson Ausztráliába jönni illegálisan. Mint a Buzzfeed írja, minden csillagjegyre jut valamilyen baljós üzenet:

 

a skorpióknak például az, hogy el fogják pazarolni a pénzüket, az oroszlánoknak, hogy meg fogják bánni, amit tesznek, míg a rákoknak, hogy családi problémáik lesznek.

 

Az ausztrál szórólap arra is emlékeztet: már majdnem négy éve nem sikerült egyetlen Srí Lankai-nak sem az országba lépni, aki ezt illegális úton, csónakkal kísérelte meg. Továbbá hangsúlyozták azt is: nem szabad megbízni az embercsempészekben. A szórólapokat nyomtatott formában, Srí Lankában terjesztik, ahol mint a Buzzfeed megjegyzi, népszerűnek számít az asztrológia.

 

Tény: az egyik legszigorúbb bevándorláspolitikát folytató Ausztrália 2013 szeptembere óta 204 Srí Lanka-it küldtek vissza országukba.

 

Ugyanakkor Ausztráliának jelenleg egy másik igen nagy problémával is szembe kell néznie: hónapok óta aszály sújtja az országot, ami nemcsak, hogy erdőtüzeket okoz, de veszélyezteti egyes városok ivóvízkészletét. Sőt mi több: éppen kedden dőlt meg az országban a melegrekord.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2018-ban, amikor az akkor még LMP-pártelnök épphogy csak elveszítette a választást, a Jobbik még 8,5 százalékot szerzett – most azonban szerintük már megérdemli Szél a Jobbik támogatását.

Az emberi jogi szervezet szerint Putyinék arra használták fel a korábbi döntésüket, ami elvette Navalnijtól ezt a státuszt, hogy e mögé bújva „megpróbálják meggyilkolni” a politikust.

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

Az egyetem Neptun rendszeréből származó, angol nyelvű és külföldi hallgatóknak szánt levelek szerint a biztonságos vizsgázás egyetlen módja az oltás, ezért mindenkit buzdítanak az oltásra.

Egy momentumos politikus vetette fel a határrevíziót, pontosabban inkább egy területcserét Szlovákiával. A nógrádi Horváth Ferenc az Azonnalinak elmondta, miért akarja újra magyar kézben
tudni a somoskői várat.

Éjfél után ki lehet menni, ha nem találkozunk háromnál többen, de előtte este 10-től otthon kell maradni – hála két egymást ütő kijárási korlátozási szabálynak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás