Horoszkóppal próbálja elriasztani az illegális bevándorlókat az ausztrál kormány

Szerző: Hutter Marianna
2019.12.18. 19:41

Az ausztrál kormány a Srí Lanka-iakat szeretné minél távolabb tartani, akik között egyébként népszerű az asztrológia.

Horoszkóppal próbálja elriasztani az illegális bevándorlókat az ausztrál kormány

„Te és a családod mindent el fogtok veszíteni” – például ezt üzeni a vízöntő csillagjegyűeknek az ausztrál kormány rendhagyó hirdetése, amely horoszkopós formában igyekszik a Srí Lanka-iak tudtára adni: eszükbe se jusson Ausztráliába jönni illegálisan. Mint a Buzzfeed írja, minden csillagjegyre jut valamilyen baljós üzenet:

a skorpióknak például az, hogy el fogják pazarolni a pénzüket, az oroszlánoknak, hogy meg fogják bánni, amit tesznek, míg a rákoknak, hogy családi problémáik lesznek.

Az ausztrál szórólap arra is emlékeztet: már majdnem négy éve nem sikerült egyetlen Srí Lankai-nak sem az országba lépni, aki ezt illegális úton, csónakkal kísérelte meg. Továbbá hangsúlyozták azt is: nem szabad megbízni az embercsempészekben. A szórólapokat nyomtatott formában, Srí Lankában terjesztik, ahol mint a Buzzfeed megjegyzi, népszerűnek számít az asztrológia.

Tény: az egyik legszigorúbb bevándorláspolitikát folytató Ausztrália 2013 szeptembere óta 204 Srí Lanka-it küldtek vissza országukba.

Ugyanakkor Ausztráliának jelenleg egy másik igen nagy problémával is szembe kell néznie: hónapok óta aszály sújtja az országot, ami nemcsak, hogy erdőtüzeket okoz, de veszélyezteti egyes városok ivóvízkészletét. Sőt mi több: éppen kedden dőlt meg az országban a melegrekord.

FOTÓ: Wikipedia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek