+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 18. szerda, 19:41
Az ausztrál kormány a Srí Lanka-iakat szeretné minél távolabb tartani, akik között egyébként népszerű az asztrológia.

„Te és a családod mindent el fogtok veszíteni” – például ezt üzeni a vízöntő csillagjegyűeknek az ausztrál kormány rendhagyó hirdetése, amely horoszkopós formában igyekszik a Srí Lanka-iak tudtára adni: eszükbe se jusson Ausztráliába jönni illegálisan. Mint a Buzzfeed írja, minden csillagjegyre jut valamilyen baljós üzenet:

 

a skorpióknak például az, hogy el fogják pazarolni a pénzüket, az oroszlánoknak, hogy meg fogják bánni, amit tesznek, míg a rákoknak, hogy családi problémáik lesznek.

 

Az ausztrál szórólap arra is emlékeztet: már majdnem négy éve nem sikerült egyetlen Srí Lankai-nak sem az országba lépni, aki ezt illegális úton, csónakkal kísérelte meg. Továbbá hangsúlyozták azt is: nem szabad megbízni az embercsempészekben. A szórólapokat nyomtatott formában, Srí Lankában terjesztik, ahol mint a Buzzfeed megjegyzi, népszerűnek számít az asztrológia.

 

Tény: az egyik legszigorúbb bevándorláspolitikát folytató Ausztrália 2013 szeptembere óta 204 Srí Lanka-it küldtek vissza országukba.

 

Ugyanakkor Ausztráliának jelenleg egy másik igen nagy problémával is szembe kell néznie: hónapok óta aszály sújtja az országot, ami nemcsak, hogy erdőtüzeket okoz, de veszélyezteti egyes városok ivóvízkészletét. Sőt mi több: éppen kedden dőlt meg az országban a melegrekord.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az alkotmánybíróság elnöke külön leszögezte: a szájmaszk kötelező viselete nem sérti senki szabadságát, az alkotmány nem ad jogot a megtagadására.

Idén már alapszakos képzéseket is elindított az egyetem. Bécsben, nem Budapesten.

Romániában a megyei és helyi önkormányzatokban lévő női képviselők aránya eddig is eléggé alacsony volt, egy civil szervezet adatai szerint ez az arány a mostani választások után sem fog sokat javulni.

Átlagosan 4-5 bőröndnyi koszos ruhát visz magával a Fehér Házba, hogy miközben ő az amerikai elnökkel tárgyal, kimossák neki.

Kancának nevezte feleségét, egy bárány megrontásával vádolta meg a képviselőt.

Továbbra is nagyon sok az új eset Magyarországon, és a tesztek pozitivitási rátája is viszonylag magas.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás