+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 2. szerda, 20:02
Az elégedetlen felhasználó úgy gondolta az amerikai techcég szándékosan tolja a homoszexualitás felé az iPhone-felhasználókat.

Egymillió rubeles kártérítést követel egy orosz férfi az Apple techóriástól, mivel elmondása szerint Apple-telefonja a homoszexualitásba kergette őt – írja a Moscow Times.

 

A D. Razumilov nevű férfi azt állítja, hogy nyáron kezdett bele egy azonos nemű kapcsolatba, mikor egy iPhone-jára letöltött kriptovaluta-küldő applikációban kapott 69 érmét a GayCoins nevű kriptovalutából egy névtelen feladótól.

 

A „jótevő” az utaláshoz csak annyit mellékelt megjegyzésként: „ne ítélj el semmit, mielőtt kipróbálnád”.

 

Razumilovnak több sem kellett, elgondolkozott az üzeneten, és igazat adott a feladónak: hogy is ítélhetne el valamit, amit még nem próbált? Így bele is kezdett az azonos nemű kapcsolatokba, és elmondása szerint két hónapon belül úgy „belemerült” abba, hogy saját nemének egy tagjával folytat intim viszonyt, hogy „már nem is tud kiszállni”. „Van barátom, de nem tudom, hogy magyarázzam meg mindezt a szüleimnek. Miután megkaptam a fentebb említett üzenetet, rosszfelé változott meg az életem, és már sosem lehet újra normális” – vall az Apple termékeinek különös hatásairól az amerikai techóriástól kártérítést követelő férfi.

 

Aki egyébként az Apple részéről szándékosságot sejt az eset mögött:

 

úgy gondolja, hogy a cég „manipulatívan a homoszexualitás felé” tolta, ez pedig „morális szenvedést és mentális egészségének megsérülését” okozta,

 

ezért pedig 1 millió rubelt (4,4 millió forintot) követel az amerikai cégen.

 

Moszkva Presnenszkij kerületi bírósága múlt héten rögzítette keresetét rendszerében, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e megregulázni az iPhoneokat gyártó techcéget.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás