Beperelte az Apple-t egy orosz férfi, mert szerinte az iPhone-ja változtatta meleggé

Szerző: Illés Gergő
2019.10.02. 20:02

Az elégedetlen felhasználó úgy gondolta az amerikai techcég szándékosan tolja a homoszexualitás felé az iPhone-felhasználókat.

Beperelte az Apple-t egy orosz férfi, mert szerinte az iPhone-ja változtatta meleggé

Egymillió rubeles kártérítést követel egy orosz férfi az Apple techóriástól, mivel elmondása szerint Apple-telefonja a homoszexualitásba kergette őt – írja a Moscow Times.

A D. Razumilov nevű férfi azt állítja, hogy nyáron kezdett bele egy azonos nemű kapcsolatba, mikor egy iPhone-jára letöltött kriptovaluta-küldő applikációban kapott 69 érmét a GayCoins nevű kriptovalutából egy névtelen feladótól.

A „jótevő” az utaláshoz csak annyit mellékelt megjegyzésként: „ne ítélj el semmit, mielőtt kipróbálnád”.

Razumilovnak több sem kellett, elgondolkozott az üzeneten, és igazat adott a feladónak: hogy is ítélhetne el valamit, amit még nem próbált? Így bele is kezdett az azonos nemű kapcsolatokba, és elmondása szerint két hónapon belül úgy „belemerült” abba, hogy saját nemének egy tagjával folytat intim viszonyt, hogy „már nem is tud kiszállni”. „Van barátom, de nem tudom, hogy magyarázzam meg mindezt a szüleimnek. Miután megkaptam a fentebb említett üzenetet, rosszfelé változott meg az életem, és már sosem lehet újra normális” – vall az Apple termékeinek különös hatásairól az amerikai techóriástól kártérítést követelő férfi.

Aki egyébként az Apple részéről szándékosságot sejt az eset mögött:

úgy gondolja, hogy a cég „manipulatívan a homoszexualitás felé” tolta, ez pedig „morális szenvedést és mentális egészségének megsérülését” okozta,

ezért pedig 1 millió rubelt (4,4 millió forintot) követel az amerikai cégen.

Moszkva Presnenszkij kerületi bírósága múlt héten rögzítette keresetét rendszerében, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e megregulázni az iPhoneokat gyártó techcéget.

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek