+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 2. szerda, 20:02
Az elégedetlen felhasználó úgy gondolta az amerikai techcég szándékosan tolja a homoszexualitás felé az iPhone-felhasználókat.

Egymillió rubeles kártérítést követel egy orosz férfi az Apple techóriástól, mivel elmondása szerint Apple-telefonja a homoszexualitásba kergette őt – írja a Moscow Times.

 

A D. Razumilov nevű férfi azt állítja, hogy nyáron kezdett bele egy azonos nemű kapcsolatba, mikor egy iPhone-jára letöltött kriptovaluta-küldő applikációban kapott 69 érmét a GayCoins nevű kriptovalutából egy névtelen feladótól.

 

A „jótevő” az utaláshoz csak annyit mellékelt megjegyzésként: „ne ítélj el semmit, mielőtt kipróbálnád”.

 

Razumilovnak több sem kellett, elgondolkozott az üzeneten, és igazat adott a feladónak: hogy is ítélhetne el valamit, amit még nem próbált? Így bele is kezdett az azonos nemű kapcsolatokba, és elmondása szerint két hónapon belül úgy „belemerült” abba, hogy saját nemének egy tagjával folytat intim viszonyt, hogy „már nem is tud kiszállni”. „Van barátom, de nem tudom, hogy magyarázzam meg mindezt a szüleimnek. Miután megkaptam a fentebb említett üzenetet, rosszfelé változott meg az életem, és már sosem lehet újra normális” – vall az Apple termékeinek különös hatásairól az amerikai techóriástól kártérítést követelő férfi.

 

Aki egyébként az Apple részéről szándékosságot sejt az eset mögött:

 

úgy gondolja, hogy a cég „manipulatívan a homoszexualitás felé” tolta, ez pedig „morális szenvedést és mentális egészségének megsérülését” okozta,

 

ezért pedig 1 millió rubelt (4,4 millió forintot) követel az amerikai cégen.

 

Moszkva Presnenszkij kerületi bírósága múlt héten rögzítette keresetét rendszerében, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e megregulázni az iPhoneokat gyártó techcéget.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ateliers Jean Nouvel, a komplexum tervezéséért felelős építésztől több, mint ötvenmilliárd forintot követel a Filharmónia menedzsmentje.

Művésznevén Rico Racks öt évig nem rappelhet a drogozásról.

Orosz kémek kibertámadásokat hajtottak végre cseh célpontok és a környező országok ellen, lekapcsolták őket.

A tavalyi Győrkőcfesztivál meghívója illusztrálja, miért hozhat majd érdekes helyzeteket, ha Borkai Zsolt marad Győr polgármestere.

„Kompromittáló felvételek” kerültek róla elő, „botrányba keveredett” – ennyit tudhatnak csak a Kisalföld olvasói a győri polgármester ügyéről.

A parlament dönt arról is, hogy felfüggesztik-e a DK-s Varju László mentelmi jogát.

Úgy tűnik, a Vatikán azért nem ölt bele túl sok energiát az eddigi legmodernebb termékének fejlesztésébe.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó, felirattal!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Bernie visszatért – zengte a több, mint húszezres tömeg. Helyszíni képriport a Queensbridge Parkból!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás