+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. szeptember 27. péntek, 12:45
Megnyílt a föld a Kossuth Lajos utcában pénteken, a városházától pár száz méterre.

Budapest egyik legforgalmasabb útján, a Kossuth Lajos utcán, a városházától és az Erzsébet hídtól pár száz méterre megnyílt a föld:

 

két sávot elfoglaló, másfél-két méter széles lyuk nyílt az utcán, amiben áll a víz. Mutatjuk:

 

A VÁROS SZÍVE FACEBOOK-OLDAL POSZTJA SZERINT ITT ÉPÜLT A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT BERUHÁZÁSÁBAN EGY TÁVFŰTÉSCSŐ, AMI MIATT EGYÉBKÉNT IS FEL VOLT BONTVA AZ UTCA EGÉSZ NYÁRON. KÉSŐBB A FŐTÁV ZRT. ARRÓL TÁJÉKOZTATTA AZ AZONNALIT, HOGY A BESZAKADÁST EGY VÍZVEZETÉK CSŐTÖRÉSE OKOZTA, NEM AZ Ő BERUHÁZÁSUK.

 

A LYUK MIATT ELSZABADULT A KÖZLEKEDÉSI KÁOSZ BUDAPEST BELVÁROSÁBAN: A VÁROS SZÍVE BEJEGYZÉSE SZERINT AZ ASTORIA ÉS A BLAHA LUJZA TÉR IS „ELESETT”, TEHÁT A RÁKÓCZI ÚTON IS VÉGIG DUGÓ ÁLL.

 

A LYUKBAN ÁLL A VÍZ.

 

A GÖDÖR RÁNÉZÉSRE ELÉG MÉRETESNEK TŰNIK: MEGÉRDEKLŐDTÜK, HOGY MENNYI IDŐBE TELIK MAJD EZT RENDBETENNI, DE EGYELŐRE NEM KAPTUNK VÁLASZT.

 

FRISSÍTÉS (szeptember 28., 08:25): A FŐTÁV az alábbi közleményt küldte nekünk: „Több sajtóorgánumban tévesen jelent meg az az információ, hogy mi okozott útbeszakadást Budapesten a Kossuth Lajos utcában. A Város Szíve Facebook-oldal beszámolója tévesen állítja, hogy a FŐTÁV Zrt. korábbi beruházásával összefüggésben lennének a történtek, ugyanis az útszakadást egy vízvezeték-csőtörés okozta, amihez a FŐTÁV Zrt.-nek semmi köze. A FŐTÁV Zrt. akként járt el a történtek kapcsán, hogy munkagépeit bocsátotta rendelkezésre és segítséget nyújtott a hiba feltárásában, illetve kezdeti elhárításában, amíg a Fővárosi Vízművek szakemberei a helyszínre nem értek.”

 

FOTÓK: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Újabb közös pontra lettünk figyelmesek Szerbiával a pécsi vásárban: 1900 forintért bárki hirdetheti Oroszország urát.

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Nógrádi György az LMBT-közösség politikai pozícióit elemzi, Gödön meg még
mindig áll a bál. Kezdünk!

A portugál vezetés szerint abszurd, hogy a britek szerint nem biztonságos náluk nyaralni, mert az angoloknál rosszabb a koronavírus-járvány, mint náluk.

„Az, hogy gyakorolhasd a mandátumodat, nem függhet attól, hajlandó vagy-e elfogadni egy magánvállalkozás feltételeit” – véli az Európai Parlament egyik alelnöke.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás