Sokkoló és járókelők igazoltatása: a rendőrök nagyon komolyan vették a hétfői demonstrációt

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.07.18. 12:34

A kata módosítása és rezsicsökkentés-csökkentés ellen tiltakozókat a Margit hídon sokkolóval oszlatták, az Olimpia parknál igazoltatták.

Sokkoló és járókelők igazoltatása: a rendőrök nagyon komolyan vették a hétfői demonstrációt

Furcsa incidensek történtek hétfő délben, amikor a kata módosításai és a megszorítások ellen tüntető néhány száz ember hosszas vonulás után eljutott a Kossuth-térre, ott írtak egy levelet Orbán Viktornak, majd át akartak menni a képviselői irodaházhoz, majd onnan vissza a Margit hídra, ahonnan reggel levált a csoport.

Csakhogy féluton az irodaház felé, az Olimpia parknál rendőesorfal várta őket, a rendőrök meg bőszen igazoltatni kezdtek mindenkit, még olyanokat is, akik egyébként csak üldölgéltek a parkban, és semmi közük nem volt az egész katás rezsis megmozduláshoz. Tudósítónk tanúja volt annak, ahogyan ezeket a járókelőket kikísérték a parkból.

Majd aztán a tüntetők látva, hogy nem jutnak el, vissza akartak menni a Kossuth-térre, de a rendőrök közülük is csak azt engedték át, akit igazoltattak. Ez pedig eléggé kedvét szegte az embereknek, mert a demonstráció egyelăre megcsappant, csak néhányan mentek vissza a Kossuth-térre.

A másik csoportot, akik reggel a hivatalos, bejelentett demonstráció után ott maradtak a Margit hídon, a rendörök körülbelül másfél órával a fentiek előtt oszlatták fel, méghozzá meglehetősen erélyesen, aki ellenszegült, az ellen sokkolót is bevetettek.

A demonstráció még mindig tart, de a hír megírásakor csak néhány tucat tüntető tartptt ki, de a szervezők jelezték, hogy kedd reggel is hídfoglalással indítják a napot.

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek