Keresztény konditerembe ment volna a leghíresebb lengyel metálos, de kidobták

Szerző: Fekő Ádám
2019.08.18. 09:00

A lengyel katolikusokkal is állandóan háborúzó Adam Darski nem mérte fel igazán, milyen helyre akar bemenni edzeni kicsit, ezért amikor kiderült, hogy nem követi Jézust, hazaküldték.

Keresztény konditerembe ment volna a leghíresebb lengyel metálos, de kidobták

Lengyelország leghíresebb metálosa, az Azonnalin már portrécikket is kapott Nergal (Adam Darski) továbbra sem úgy viszi tovább országa hírét, hogy annak örüljön a hangsúlyozottan katolikus vezetése: a Behemoth frontembere az amerikai Virginia Beach városában gondolta, hogy békésen elmehet gyúrni a koncertje előtt, de arra nem gondolt, hogy ő és kedvenc zenekarai egyházellenessége miatt dugába dől a terv

A norvég templomégetések idején híressé vált Darkthrone zenekar logójával ellátott pólójában ment volna be egy YMCA-terembe, amikor oda mentek hozzá, és megkérdezték, hogy tiszteli-e Jézust.

Nergal saját bevallása szerint azt válaszolta, hogy nem, ugyanis ő Lengyelországból érkezett, nekik pedig más isteneik vannak, emiatt megkérték, hogy távozzon. „Ez már háború! Próbálhattok cenzúrázni, elcibálhattok bíróságra, kérhetitek a gyerekeiteket, hogy bojkottálják a Behemoth koncertjeit, de az a napi edzésemmel nem baszakodhattok” – mondta Nergal.

Az nem teljesen tiszta, hogy a zenész szándékosan provokált-e a Darkthrone-pólóval, vagy csak figyelmetlen volt: a YMCA itt nem a Village People klasszikusára utal, hanem a Young Men Christians Association, vagyis fiatal keresztény férfiak szervezetének rövidítése, úgyhogy ha ezzel ő is tisztában volt, talán sejthette, hogy nem fognak annyira örülni a jelenlétének.

A YMCA nem kommentálta még az esetet.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek