Nézőtéri szopatáson megy a vita a nemzetközi metálszíntéren

Szerző: Petróczi Rafael
2019.07.08. 18:30

A Behemoth koncertje alatt egy félpucér nő letérdelt, és a pogó kellős közepén orálisan kielégítette férfi társát. Az eset nem egyedi, máskor is elragadta már a hév az embereket egy-egy metálkoncerten.

Nézőtéri szopatáson megy a vita a nemzetközi metálszíntéren

A pogónak van egy saját etikettje, informális szabályai, amik azt hivatottak megakadályozni, hogy a pogózónak vagy környezetének komoly baja essék. Így például szigorúan tilos akarata ellenére berántani valakit a pogóba, vagy éppen arcon ütni a másikat.

Arról viszont nem szól a fáma, hogy szexuális aktust ne lehetne folytatni, miközben körülötted a koncertet élvezők lökdösik, taszigálják egymást. Ezt az „informális jogi hiátust” használta ki egy fiatal leányzó, aki a black és death metálban utazó Behemoth július 6-i, dániai koncertje alatt félmeztelenre vetkőzött, és nemes egyszerűséggel orálisan kielégített egy férfit, mindezt a közönség kellős közepén.

Az esetről a Behemoth énekese, a Lengyelország kedvenc sátánistája címet is kiérdemlő Nergal (polgári nevén Adam Darski) egy videófelvételt is megosztott, ami alább megtekinthető.

Nergal az aktust úgy kommentálta, hogy ő örül minden reakciónak, amit a zenéjük vált ki, és túlmutat a közönyön.

„Rendben van a kis mennyiségű erőszak, ha az emberek a ruhásszekrényük darabjait dobálják, ha rám üvöltenek vagy meg akarnak félemlíteni, vagy ha a lányok a mellüket mutogatják. (…) De a majdnem harminc éves pályafutásom alatt még egyszer sem láttam olyat, hogy egy pár a színpaddal szemben, a pogó közepén egymásé legyen. Azt a kurva!

A félpucér csaj ott térdelt a szintén félpucér csávó előtt, 5-10 percig szopva őt, miközben a srác az öklét rázva énekelte a szerelmes számainkat! Ez azért elég fasza, nem?”

Azt nem tudni, a pogózók mennyire örültek az erotikus performansznak, Nergal tetszését azonban elnyerte: „Jól esik tudni, hogy a Behemoth ilyen sokféleképpen képes megrontani az embereket!” – jegyezte meg az énekes.

Szexeltek már metálkoncerten a bolygó megmentéséért is

Az eset nem egyedi, sőt, a párocska tulajdonképpen eléggé kezdő szinten művelte csak a koncert közbeni közösülés műfaját. Tavaly novemberben például az amerikai metálzenekar, a Machine Head San Diego-i koncertjéről dobtak ki egy párt a biztonságiak, mert a közönség első sorában, a zenészek orra előtt kapta el őket a hév, és lettek egymáséi.

De még ők is kispályások voltak azokhoz a környezetvédelmi aktivistákhoz képest, akiket 2004-ben a norvég metálzenekar, a Cumshots (!) invitált a színpadra, hogy felhívják a figyelmet az esőerdők védelmére, igencsak egyedi módon.

A színpadra lépő pár férfi tagja, az akkor 28 éves Tommy Hol Ellingsen megkérdezte a közönséget, hogy meddig mennének el a bolygónk megmentéséért, majd

ledobva ruháit hátulról esett neki az akkor 21 éves barátnőjének, Leona Johanssonnak. A Cumshots pedig, mintha mi sem történt volna, nyomta tovább a show-t.

(Aki vizuálisan is kíváncsi az akcióra, itt talál róla egy felvételt.)

„A mai környezetvédők sokkal inkább politikusok, mintsem idealisták. Mi ebben a szellemben szerettük volna átadni az üzenetünket” – kommentálta a férfi akkor az esetet.

A színpadon nagyjából tíz percig szexelő pár – akik amúgy az azóta is működő „Basszál a fákért!” nevű nonprofit szervezet tagjai voltak – a közönségtől nagy tapsot kapott, a norvég bíróság azonban már kevésbé díjazta a performanszt, ami tízezer norvég korona, átszámolva nagyjából 450 ezer forintnyi pénzbüntetéssel jutalmazta a figyelemfelhívó akciót.

Az eset további pikantériája, hogy a Cumshots frontembere, Kristopher Schau és egy másik zenekari tag kifizette az aktivisták helyett a bírságot, a zenekar azonban nem úszta meg ennyivel: a bíróság rájuk is ugyanekkora összegű bírságot szabott ki, mert engedélyezték a nyilvános szexet a színpadon.

MONTÁZS: Petróczi Rafael / Azonnali. A montázshoz a Behemoth Facebook-oldaláról származó képet használtunk. 

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek