Már csak egy darab Blockbuster videótéka maradt a Földön

Szerző: Pintér Bence
2019.03.06. 07:31

Fénykorában kilencezer videótékát üzemeltetett világszerte a Blockbuster, mára csak egy maradt. A Netflix nyírta ki az iparágat.

Már csak egy darab Blockbuster videótéka maradt a Földön

Március nyolcadikán bezárja a boltot a megmaradt két Blockbuster közül az ausztráliai Perth-ben található videótéka – írja az Australian Associated Press. Azt már a Gizmodo teszi hozzá, hogy a csúcsponton, 2004-ben világszerte kilencezer üzletet üzemeltető céget és tulajdonképpen az összes videótékát az olyan online streaming-szolgáltatók nyírták ki, mint a Netflix.

Az utolsó ausztrál Blockbuster tulajdonosai is arról beszéltek, hogy a Netflix ausztráliai megjelenése nyírta ki az üzletet.

A videótéka iránti nosztalgia egyik legfőbb oka, hogy az online szolgáltatókkal szemben ott egyrészt nem egy algoritmus ajánlott neked filmeket, hanem te választottál, vagy az üzlet gyakran filmrajongó alkalmazottjai ajánlottak neked filmeket.

Amerikában tavaly még három üzlet volt, de két alaszkai Blockbuster tavaly nyáron bezárt, így a világ utolsó Blockbuster videótékája az oregoni Bentben található: az üzlet immár turistalátványosság is, ahol saját gyártású kraftsört árulnak.

FOTÓ: Wikipedia

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek