Trump a sárgamellényes tüntetéssel támadja a klímaegyezményt

2018.12.08. 19:28

Az amerikai elnök szerint Párizsnak jól láthatóan nem tetszik a párizsi klímaegyezmény, mert az emberek nem akarnak fizetni ilyenekért.

Trump a sárgamellényes tüntetéssel támadja a klímaegyezményt

Donald Trump jól kivehető elégedettséggel twittelte ki, hogy az elmúlt napokban csatatérré változott Párizsban többen is azt skandálták, Trumpot akarják. Az amerikai elnök szerint ugyanis a sárgamellényes tüntetés is bizonyítja, hogy jó döntés volt kiléptetnie az országot a Párizsi éghajlatvédelmi egyezményből. 

„A párizsi klímaegyezmény nem jön be annyira Párizsnak. Tüntetések és zavargások vannak egész Franciaországban. Az emberek nem akarnak sok pénzt fizetni többek közt mégkérdőjelezhető működésű harmadik világbeli országoknak, hogy talán megvédjék vele a környezetet”

írta Trump, aki még 2017 nyarán léptette ki az USA-t a két évvel korábban csaknem 200 ország által elfogadott egyezményből. Emiatt a lépése miatt épp a héten mesügézte le Arnold Schwarzenegger, de úgy tűnik, az elnököt sem sem hatotta meg túlzottan. 

A francia tiltakozás november közepén indult Facebookon, eredetileg az üzemanyag adójának emelése ellen. Ekkor az ország több részén zártak le az utakat láthatósági mellényt viselő tüntetők, róluk nevezték el a mozgalmat. Mostanra viszont már nemcsak az autósokról és az üzemanyagról szólt a tiltakozás, hanem a francia életszínvonalról, és úgy általában Emmanuel Macron francia elnök jövőjéről.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek