Schiffer: Isten őrizz, hogy tanácsokat adjak az LMP-nek!

Szerző: Bukovics Martin
2018.10.02. 12:41

Sem az LMP-nek, sem más pártnak nem fog tanácsokat adni Schiffer András – cáfolta a Népszava hétfői értesülését az ex-LMP-s ügyvéd az Azonnalinak. Mint mondta: mindössze arról van szó, hogy szeretnék ismét szerződéses keretek közé terelni irodájának a frakció számára hónapok óta ingyen végzett jogi munkáját.

Schiffer: Isten őrizz, hogy tanácsokat adjak az LMP-nek!

Schiffer András visszatér az LMP-hez – ezt a címet adta a Népszava napilap annak a hétfői cikkének, amelyben maga Schiffer mondja el, hogy nem tud arról, hogy visszatérne a pártba, amelyből épp hétfőn lépett ki Szél Bernadett, korábbi miniszterelnök-jelölt és társelnök. A Népszava abból az információból következtett Schiffer visszatérésére, hogy „LMP-s forrásból úgy értesült [mármint a Népszava]: a párt alapítója az LMP-frakció mellett tanácsadóként dolgozik majd tovább”. 

Az Azonnali megkérdezte Schiffert, mi igaz mindebből, tényleg tanácsadó lesz-e a pártnál, amit idén tavasszal hagyott el.

„Fake news” – reagált az ügyvéd az Azonnali megkeresésére. Szerinte a Népszava cikkének valóságalapja mindössze annyi, hogy a Schiffer és Társai Ügyvédi Irodának az LMP-frakció megalakulását követően, vagyis

az elmúlt négy hónapban szerződés és ellentételezés nélkül végzett jogi munkáját szeretnék ismét szerződéses keretek közé terelni.

Abban, hogy a frakció és Schiffer irodája együtt dolgozik, se újdonság, se meglepetés nincs, hangsúlyozta az Azonnalinak Schiffer, utalva arra, hogy a 168 Óra még idén januárban írta meg, hogy 2017-ben és 2018 áprilisának végéig Schifferék látták el az LMP-s frakciótagok jogi képviseletét 5 millió 969 ezer forint értékben.

Schifferék képviselték például Szél Bernadettet a MET elleni győztes perében, amiről Szél a Facebookon be is számolt:

A Szél Bernadett mellett álló férfi Pálvölgyi Miklós, aki amellett, hogy Schiffer ügyvédi irodájában dolgozik, az LMP-nek is elnökségi tagja a párt májusi tisztújítása óta: a frakció jogi ügyeit főleg ő viszi.

Az Azonnali kérdésére, miszerint ad-e tanácsokat az LMP-nek a jövőben, Schiffer azt mondta:

„Isten őrizz! Nem!” Ha lett is volna benne ilyen gondolat nagyon haloványan, az elmúlt hetek LMP-körüli történései azt is kioltották volna,

fűzte hozzá. Az Azonnali érdeklődésére az ügyvéd elmondta: nem csak az LMP-nek, más pártoknak sem ad tanácsokat, és nem is akar.

FOTÓ: Kiss Brigi / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek