+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

„Nagy köszönet mindenkinek, aki üzenetben fejezte ki felém támogatását, ahogy azoknak is, akik az Európai Parlamentben szavazatukkal támogatták a jelentésemet. Tudom, hogy ez a magyar polgároknak új lendületet ad majd, hogy kiálljanak jogaikért. Egy országért, ahol mindenki félelem nélkül nyilváníthat véleményt. Egy demokráciáért, amely minden magyaré” – írta ki a Facebookra a holland zöldpárti politikus.

 

Illusztrációként a vasárnapi közös DK-MSZP-P-tüntetés legjobb transzparensét választotta, amelyen a „Köszönjük, Sargentini” felirat szerepel.

 

Vagyis ezt itt:

 

 

Sargentini múlt héten az Azonnalinak Strasbourgban a jelentése kétharmados többséggel történő megszavazását követően azt mondta, nagyon élvezte régebbi magyarországi tartózkodásait, kedvenc magyar bora pedig a bikavér. EP-beli sajtótájékoztatóján arról is beszélt, nagyra értékeli a magyar-zsidó festők remekeit, és visszavonulását követően pedig szívesen jönne Magyarországra nyaralni egyszer-kétszer.

 

Az Azonnali információi szerint egy tokaj-hegyaljai borásztól már meghívása is van a politikusnak.

 

Eközben újabb médiakampányt indít a magyar kormány: ezúttal a Sargentini-jelentés lesz a téma. Egészen pontosan annak vélt hazugságairól tájékoztatja majd a Fidesz a közt az interneten, a rádióban és a tévében. Azt is kiemelten kezelik majd, hogy a kormány érvelése szerint csalással fogadták el a jelentést az Európai Parlamentben; illetve azt is hangsúlyozni fogják, hogy a kormány szerint a bevándorlás elutasítása miatt „csaptak le” Magyarországra a „bevándorláspárti erők”. Az Azonnali ennek kapcsán plakátpályázatot hirdetett.

 

A migrációra kihegyezett Fidesz-szövegeket az Európai Néppárt német delegációjának vezetője egyébként pont az Azonnalin cáfolta meg kedd este: Daniel Caspary szerint a német néppártiak soha nem kritizálták Magyarországot a határok védelme miatt, sőt, kifejezetten nagyra értékelik a magyar kormány erőfeszítéseit – írta az Azonnalinak a politikus. Az egyetemi autonómia megsértését és a civil szervezetek korlátozását viszont nem fogadják el, ezért szavazták meg közülük sokan a Sargentini-jelentést, amely valóban inkább egy kampánydokumentumra hasonlít, semmint józan helyzetértékelésre, tette hozzá.

 

Hogy az Azonnali magát a Sargentini-jelentést milyennek látja, arról írt már nálunk Bakó Bea és Ésik Sándor is. Elég kritikusan.

 

FOTÓK: Bukovics Martin, Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tomislav Tomašević az exit poll szerint több, mint 48 százalékot kapott. Ez nem a végeredmény.

A CDU és több német város viszont az izraeli zászló kihelyezésével fejezte ki szolidaritását Izraellel.

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás