Sargentini megköszönte, hogy a magyar tüntetők megköszönték neki

2018.09.19. 12:55

Egy rövid Facebook-posztban.

Sargentini megköszönte, hogy a magyar tüntetők megköszönték neki

„Nagy köszönet mindenkinek, aki üzenetben fejezte ki felém támogatását, ahogy azoknak is, akik az Európai Parlamentben szavazatukkal támogatták a jelentésemet. Tudom, hogy ez a magyar polgároknak új lendületet ad majd, hogy kiálljanak jogaikért. Egy országért, ahol mindenki félelem nélkül nyilváníthat véleményt. Egy demokráciáért, amely minden magyaré” – írta ki a Facebookra a holland zöldpárti politikus.

Illusztrációként a vasárnapi közös DK-MSZP-P-tüntetés legjobb transzparensét választotta, amelyen a „Köszönjük, Sargentini” felirat szerepel.

Vagyis ezt itt:

Sargentini múlt héten az Azonnalinak Strasbourgban a jelentése kétharmados többséggel történő megszavazását követően azt mondta, nagyon élvezte régebbi magyarországi tartózkodásait, kedvenc magyar bora pedig a bikavér. EP-beli sajtótájékoztatóján arról is beszélt, nagyra értékeli a magyar-zsidó festők remekeit, és visszavonulását követően pedig szívesen jönne Magyarországra nyaralni egyszer-kétszer.

Az Azonnali információi szerint egy tokaj-hegyaljai borásztól már meghívása is van a politikusnak.

Eközben újabb médiakampányt indít a magyar kormány: ezúttal a Sargentini-jelentés lesz a téma. Egészen pontosan annak vélt hazugságairól tájékoztatja majd a Fidesz a közt az interneten, a rádióban és a tévében. Azt is kiemelten kezelik majd, hogy a kormány érvelése szerint csalással fogadták el a jelentést az Európai Parlamentben; illetve azt is hangsúlyozni fogják, hogy a kormány szerint a bevándorlás elutasítása miatt „csaptak le” Magyarországra a „bevándorláspárti erők”. Az Azonnali ennek kapcsán plakátpályázatot hirdetett.

A migrációra kihegyezett Fidesz-szövegeket az Európai Néppárt német delegációjának vezetője egyébként pont az Azonnalin cáfolta meg kedd este: Daniel Caspary szerint a német néppártiak soha nem kritizálták Magyarországot a határok védelme miatt, sőt, kifejezetten nagyra értékelik a magyar kormány erőfeszítéseit – írta az Azonnalinak a politikus. Az egyetemi autonómia megsértését és a civil szervezetek korlátozását viszont nem fogadják el, ezért szavazták meg közülük sokan a Sargentini-jelentést, amely valóban inkább egy kampánydokumentumra hasonlít, semmint józan helyzetértékelésre, tette hozzá.

Hogy az Azonnali magát a Sargentini-jelentést milyennek látja, arról írt már nálunk Bakó Bea és Ésik Sándor is. Elég kritikusan.

FOTÓK: Bukovics Martin, Bakó Bea / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek