+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

„Nagy köszönet mindenkinek, aki üzenetben fejezte ki felém támogatását, ahogy azoknak is, akik az Európai Parlamentben szavazatukkal támogatták a jelentésemet. Tudom, hogy ez a magyar polgároknak új lendületet ad majd, hogy kiálljanak jogaikért. Egy országért, ahol mindenki félelem nélkül nyilváníthat véleményt. Egy demokráciáért, amely minden magyaré” – írta ki a Facebookra a holland zöldpárti politikus.

 

Illusztrációként a vasárnapi közös DK-MSZP-P-tüntetés legjobb transzparensét választotta, amelyen a „Köszönjük, Sargentini” felirat szerepel.

 

Vagyis ezt itt:

 

 

Sargentini múlt héten az Azonnalinak Strasbourgban a jelentése kétharmados többséggel történő megszavazását követően azt mondta, nagyon élvezte régebbi magyarországi tartózkodásait, kedvenc magyar bora pedig a bikavér. EP-beli sajtótájékoztatóján arról is beszélt, nagyra értékeli a magyar-zsidó festők remekeit, és visszavonulását követően pedig szívesen jönne Magyarországra nyaralni egyszer-kétszer.

 

Az Azonnali információi szerint egy tokaj-hegyaljai borásztól már meghívása is van a politikusnak.

 

Eközben újabb médiakampányt indít a magyar kormány: ezúttal a Sargentini-jelentés lesz a téma. Egészen pontosan annak vélt hazugságairól tájékoztatja majd a Fidesz a közt az interneten, a rádióban és a tévében. Azt is kiemelten kezelik majd, hogy a kormány érvelése szerint csalással fogadták el a jelentést az Európai Parlamentben; illetve azt is hangsúlyozni fogják, hogy a kormány szerint a bevándorlás elutasítása miatt „csaptak le” Magyarországra a „bevándorláspárti erők”. Az Azonnali ennek kapcsán plakátpályázatot hirdetett.

 

A migrációra kihegyezett Fidesz-szövegeket az Európai Néppárt német delegációjának vezetője egyébként pont az Azonnalin cáfolta meg kedd este: Daniel Caspary szerint a német néppártiak soha nem kritizálták Magyarországot a határok védelme miatt, sőt, kifejezetten nagyra értékelik a magyar kormány erőfeszítéseit – írta az Azonnalinak a politikus. Az egyetemi autonómia megsértését és a civil szervezetek korlátozását viszont nem fogadják el, ezért szavazták meg közülük sokan a Sargentini-jelentést, amely valóban inkább egy kampánydokumentumra hasonlít, semmint józan helyzetértékelésre, tette hozzá.

 

Hogy az Azonnali magát a Sargentini-jelentést milyennek látja, arról írt már nálunk Bakó Bea és Ésik Sándor is. Elég kritikusan.

 

FOTÓK: Bukovics Martin, Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezzel nemcsak a Fidesz, de az Európai Néppárt frakciójának egyik legbefolyásosabb politikusa is távozik az uniós politikai színtérről.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás