+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. június 16. kedd, 20:59
A bécsi rendőrség azonban jelezte: nem fogja a jövőben büntetni szigorúbban a köztéri szellentéseket, de az előállított személy „többször és szándékosan” követte el a szabálysértést.

Amint kedden kiderült: a bécsi rendőrség egy férfit múlt héten a hajnali órákban Bécs Józsefvárosának egyik terén, a nyitóképen látható Bennoplatzon 500 euróra büntetett, mert az illető a rendőrök előtt többször is „szándékosan hangos bélszelet engedett ki magából”.

 

A bécsi rendőrségtől a Twitteren többen is afelől érdeklődtek, hogy ezentúl számítani kell-e a köztéri fingás büntetésére – a rendőrfőkapitányság azonban megnyugtatta az osztrák főváros lakosságát és látogatóit, hogy

 

„természetesen senki nem lesz megbüntetve, ha véletlenül »kijön egy«”.

 

A józsefvárosi esetet azonban azzal magyarázták, hogy a megbüntetett személy „ránézett a rendőrökre, és nyilvánvalóan szándékosan kiengedett a hivatalos személyek közvetlen jelenlétében egy hangos bélhangot”, márpedig

 

a bécsi rendőrök „nem szeretnek lefingva lenni”.

 

A BÜNTETÉSRÖL SZÓLÓ CÉDULA. KÉP: TWITTER

 

Az 500 eurós büntetést a rendőrség a bécsi tartományi biztonsági törvény (WLSG) 1. cikk 1. bekezdése alapján szabta ki, amely akár 700 euróig terjedő pénzbüntetést tesz lehetővé azzal szemben, aki „a közillemet megsérti”.

 

Amint az osztrák közszolgálati adó bécsi adása emlékeztet rá: hasonló eset már történt 11 évvel ezelőtt, amikor Stájerországban kellett valakinek 50 euró büntetést fizetnie, mert egy sátorban rendőrök társaságában elfingta magát.

 

NYITÓKÉP: Bennoplatz, Bécs, 8. kerület / Gugurell, Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzat legfelsőbb szintjeivel szeretne hivatalos egyeztető fórumot Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András, mivel úgy véli, jelenleg nem elég hatékony kommunikáció a kormánnyal.

Több mint 160 művész írt alá egy nyilatkozatot, amiben elítélik a bántalmazásokat és abúzusokat, amik a Magyar Táncművészeti Főiskolán történtek.

Így minden jogi akadály elhárult az elől, hogy a PiS-támogatta Andrej Duda legyen a második újrázó elnök Lengyelországban.

Az albánok a királycsinálók a balkáni kisállamban: állítólag csak akkor mennek koalícióba a szocdem kormánypárttal, ha azok egy albán miniszterelnököt is bevállalnának.

A hallgatóság viselkedésének megfigyelése segíthet a tömegrendezvények járványügyileg biztonságos szervezésében.

Pákó politikaelméleti vitába keveredik, Semjén a magyar néplélek mélyére ás és Szanyi is bepróbálkozik egy jó poénnal!

Pénzbüntetést kapott a Facebook a brazil legfelsőbb bíróságtól, mert korábban nem tett teljesen elérhetetlenné egyes Jair Bolsonaro brazil elnököt támogató fiókokat.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás