Kétszer erőszakolták meg a tíz éves kislányt Ohióban, de másik államba kellett utaznia abortuszra

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.15. 18:50

Marketingfogásnak állították be a történetet. Közben viszont beismerő vallomást tett egy 27 éves férfi.

Kétszer erőszakolták meg a tíz éves kislányt Ohióban, de másik államba kellett utaznia abortuszra

Egy tízéves kislány esete került az amerikai abortuszvita középpontjába. Az ohiói gyereket megerőszakolták, majd az új rendelkezések miatt egy másik államba, Indianába kellett utaznia abortuszra. Az amerikai jobboldal korábban lejárató kampányba kezdett az ügy miatt. Azt állították, hogy a kislány története nem igaz.

Néhány napja viszont előállítottak egy férfit, aki a rendőrség szerint bevallotta, hogy legalább kétszer megerőszakolta a gyereket

– írja a Guardian.

A 27 éves Gerson Fuentest kedden vették őrizetbe, és 2 millió dolláros óvadék ellenében tartják fogva. Az előzetes meghallgatása július 22-én lesz.

A lap szerint a letartóztatásra azt követően került sor, hogy az amerikai jobboldali média, köztük a Fox News és New York Post, illetve Dave Yost republikánus ohiói főügyész gúnyolódtak a gyermek abortuszáról szóló híreken.

Az ügy áldozatának június 30-án volt abortusza a szomszédos Indianában – vallotta egy rendőr a szerdai meghallgatáson.

Ohiónak republikánus vezetése van, a térségben a hatodik hét után tilos a terhességmegszakítás, a törvény nem tesz kivételt nemi erőszak és vérfertőzés esetén sem.

A Guardian szerint a Roe kontra Wade eltörlése után új korlátozásokat fognak fontolóra venni az államban, várhatóan még ebben a hónapban. A lap azt írja, legalább 26 amerikai állam korlátozta az abortuszhoz valo hozzáférést, illetve szigorít a rendelkezésein az elkövetkező hetekben, hónapokban.

Arról, hogy hogyan alakíthat a döntés az amerikai politikán itt írtunk bővebben. A terhességmegszakítás haza történetéről pedig itt olvashat.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons/ Fibonacci Blue

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek