Tilos lesz focimezben korzózni Mallorca legnépszerűbb bulinegyedében

2022.06.17. 08:30

Sétálni egész pontosan lehet, de az éttermekbe beengedni vagy kiszolgálni senkit sem fognak, aki mezben van.

Tilos lesz focimezben korzózni Mallorca legnépszerűbb bulinegyedében

Mallorca egyik legnépszerűbb bulinegyedében megtiltják, hogy a focimezt viselő emberek belépjenek az éttermekbe és bárokba - írta meg az Euronews.

Annak ellenére, hogy a nyaralási szezon még csak most kezdődött, a Playa de Palma-i üzlettulajdonosoknak máris elegük van a részeg turistákból: így összefogtak és létrehoztak egy öltözködési szabályzatot, amelyet a látogatóknak be kell tartaniuk, különben nem engedik be őket bizonyos bárokba és éttermekbe.

A tiltott ruhadarabok listáján szerepelnek a fürdőruhák, a focicsapatok mezei és az utcai árusoktól vásárolt kiegészítők, mint például a szuvenír aranyláncok vagy az esernyős sapkák; emelett a pólótlan emberektől is megtagadják a kiszolgálást.

A spanyolországi Playa de Palma tizenegy étterme egyöntetűen támogatja a tilalmat és a bejáratuknál QR-kódokat helyeztek el, hogy az emberek ellenőrizhessék, mit lehet viselni és mit nem.

Bár napközben lehet némi rugalmasság, a vendéglátósok szerint éjszaka zéró tolerancia lesz érvényben.

A Baleár-szigetek 2020 óta számos intézkedéssel lépett fel az ittas turistákkal szemben: az úgynevezett mértéktelensági rendelet Magaluf, Playa de Palma és az ibizai San Antonio üdülőhelyekre vonatkozik. Ezek a népszerű, bulizós nyaralóhelyek a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében egyéb intézkedések mellett betiltották az all-you-can-drink ajánlatokat, a kocsmatúrákat és a happy hour nevezetű kedvezményes árú időszakokat.

Francina Armengol, a Baleár-szigetek elnöke szerint a kicsapongó turistákat nem látják szívesen a régióban.

Ez nem az a fajta turizmus, amit mi akarunk és amit a lakosok megérdemelnek

- mondta az év elején, a nyári szezon kezdete előtt.

A Playa de Palma-i üzlettulajdonosok azonban nem hisznek abban, hogy a Baleár-szigeteknek az ittas turisták korlátozására tett erőfeszítései eredményesek.

Pedro Marín és Juan Miguel Ferrer, a Playa de Palma menedzsere és vezérigazgatója a helyi médiának elmondta, hogy május 10-e óta nagy csoportokba verődve érkeznek lerészegedésre vágyó bulituristák.

A vendéglátósok szerint a fiatal, zömében német és brit társaságok nem foglalnak sokkal előre, csak néhány éjszakát maradnak és napi 40 euró körüli összeget költenek, azt is általában alkoholra és dobozos sörre, amelyet az utcán iszogatva fogyasztanak el.

Amikor a turisták a kora reggeli órákban visszaérnek a szállodájukba, annyira részegek, hogy járni sem tudnak” - nyilatkozta egy helyi üzlettulajdonos a médiának.

A szigorú intézkedésektől a mallorcai hatóságok és a helyi üzletek azt várják, hogy a bulituristák helyett töbségben kikapcsoldóni vágyók érkezzenek a régióba.

NYITÓKÉP: Flickr

Papp Éva Orsolya
Papp Éva Orsolya Az Azonnali.hu munkatársa

A szerző az Azonnali munkatársa.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek