Elege van a spanyoloknak a mértéktelenül ivó turistákból, szigorítanak

Szerző: Hutter Marianna
2020.01.21. 08:57

Törvényben kell betiltani Ibizán és Mallorcán azt is, hogy a turisták a szállodák erkélyéről a medencébe ugráljanak.

Elege van a spanyoloknak a mértéktelenül ivó turistákból, szigorítanak

A vad bulikról – és a még vadabbul alkoholt fogyasztó, például brit turistákról – elhíresült Ibizát és Mallorcát is konszolidálná Spanyolország, ezért több szigorítást is bevezetnek – írja a CNN. A tiltások csak a szigetek bizonyos részein lesznek érvényesek, Ibizán San Antonio, míg Mallorcán Magaluf és Playa de Palma területén, vagyis a helyi bulicentrumokban.

Az egyik legfontosabb változás az lesz, hogy este fél 10 és reggel 8 között tilos lesz majd alkoholt eladni a boltokban.

Ráadásul amelyik üzlet ezt megszegi, annak akár hatvanezer eurós bírsággal is kell számolnia, ami több mint 18,8 millió foritnak felel meg. Ezen felül tilos lesz partyhajókat reklámozni, de a pubok sem ajánlhatnak majd boldogóra akciókat, vagyis mikor több alkoholt adnak ki olcsóbban a nap egy bizonyos időszakában.

Ugyancsak törvény fogja tiltani a „balconing” névre keresztült, magyarul leginkább erkélyezésnek fordítható dolgot, vagyis mikor a turisták a szállodák erkélyéről ugranak a medencébe,

ebbe ugyanis már többen belehaltak.

A már-már zavaróan féktelen bulik Budapest belvárosából is ismerősek lehetnek, ahol még szintén nem sikerült tökéletes megoldást találni a kérdésre. Ugyanakkor Niedermüller Péter, a hetedik kerület DK-s polgármestere arról beszélt egy decemberi háttérbeszélgetésen: az éjféli záróra része kell, hogy legyen a megoldásnak.

FOTÓ: Amnesia Ibiza / Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek