+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 21. kedd, 08:57
Törvényben kell betiltani Ibizán és Mallorcán azt is, hogy a turisták a szállodák erkélyéről a medencébe ugráljanak.

A vad bulikról – és a még vadabbul alkoholt fogyasztó, például brit turistákról – elhíresült Ibizát és Mallorcát is konszolidálná Spanyolország, ezért több szigorítást is bevezetnek – írja a CNN. A tiltások csak a szigetek bizonyos részein lesznek érvényesek, Ibizán San Antonio, míg Mallorcán Magaluf és Playa de Palma területén, vagyis a helyi bulicentrumokban.

 

Az egyik legfontosabb változás az lesz, hogy este fél 10 és reggel 8 között tilos lesz majd alkoholt eladni a boltokban.

 

Ráadásul amelyik üzlet ezt megszegi, annak akár hatvanezer eurós bírsággal is kell számolnia, ami több mint 18,8 millió foritnak felel meg. Ezen felül tilos lesz partyhajókat reklámozni, de a pubok sem ajánlhatnak majd boldogóra akciókat, vagyis mikor több alkoholt adnak ki olcsóbban a nap egy bizonyos időszakában.

 

Ugyancsak törvény fogja tiltani a „balconing” névre keresztült, magyarul leginkább erkélyezésnek fordítható dolgot, vagyis mikor a turisták a szállodák erkélyéről ugranak a medencébe,

 

ebbe ugyanis már többen belehaltak.

 

A már-már zavaróan féktelen bulik Budapest belvárosából is ismerősek lehetnek, ahol még szintén nem sikerült tökéletes megoldást találni a kérdésre. Ugyanakkor Niedermüller Péter, a hetedik kerület DK-s polgármestere arról beszélt egy decemberi háttérbeszélgetésen: az éjféli záróra része kell, hogy legyen a megoldásnak.

 

FOTÓ: Amnesia Ibiza / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás