Németországban már oltanák a melegeket, a biszexuálisokat és a laboratóriumi dolgozókat a majomhimlő miatt

Szerző: Kósa András
2022.06.10. 11:32

Az illetékes német tudományos tanács szerint a partnerüket gyakran váltó meleg férfiak és a laboratóriumi dolgozók fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért érdemes lenne a megelőző oltási kampány.

Németországban már oltanák a melegeket, a biszexuálisokat és a laboratóriumi dolgozókat a majomhimlő miatt

Egy egyelőre nem végleges ajánlást adott ki Németországban az Állandó Oltási Tanács (STIKO) nevű független szakmai szervezet a majomhimlő járvány terjedése miatt. A STIKO szerint a fertőzöttek környezetében tartozó kontaktszemélyeknek, a fertőzéssel foglalkozó laboratóriumi dolgozóknak és a partnerüket gyakran cserélgető melegeknek és biszexuálisoknak kellene beoltatniuk magukat a járvány terjedésének magakadályozására.

A hírről beszámoló Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a Németországban eddig észlelt 130 majomhimlő fertőzés mindegyikének alanya meleg-, vagy biszexuális férfi volt, így ők tekinthetők leginkább kockázati csoportnak. A tanács ajánlása még nem végleges, most az egyes német tartományok vezetésével indul róla konzultáció, döntés ezután születhet majd.

NYITÓKÉP: Valneva

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek