Napokon belül nyit az orosz McDonald's, neve még nincs, de a logó kész

Szerző: Cserdi Dóra
2022.06.09. 18:48

Mindennek megvan a jelentése az emblémán.

Napokon belül nyit az orosz McDonald's, neve még nincs, de a logó kész

Hétvégén nyitja meg első üzleteit az orosz Meki. Az új gyorsétteremlánc nevéről bár még nem lehet sokat tudni, a logó már megvan - számolt be a TASS.

Az új emblémán két csík és egy kör látható zöld háttéren. Mint írják, ezek az egykori gyorsétteremóriás fő szimbólumait ábrázolják: a logón lévő két csík a sült krumplit, a narancssárga kör pedig a hamburgert hivatott szimbolizálni.

- A zöld háttér pedig azt jelzi a vendégeknek, hogy továbbra is biztosítjuk számukra a megszokott minőségi termékeket és szolgáltatást

- mondta az éttermet irányító vállalat, a Sistema PBO szóvivője. Mint közölte, az orosz Meki nevét még nem hagyták jóvá.

Az új gyorsétteremlánc első 15 üzletét egyébként hétvégén, június 12-én nyitják meg Moszkvában és a főváros régiójában.

A McDonald's március 14-én, nem sokkal Ukrajna megtámadása után függesztette fel oroszországi működését, pár nappal később pedig bejelentették, a vállalat kivonul az országból.

Egyébként nem ez az első eset, hogy az orosz piac ikonikus amerikai márkát koppint. Egy helyi italgyártó nemrég bejelentette, a Coca-Cola, a Fanta és a Sprite helyett CoolCola, Fancy és Street italokat kínálnak az oroszoknak. A Mekit pedig a Ványa bácsival cserélték volna le először.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commans

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek