A Wagner-zsoldosok azt kérik Putyintól, hogy rendeljen el általános mozgósítást

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.05.07. 18:41

Szerintük, ha nem megy még 800 000 katona Ukrajnába, nem tudják megnyerni a háborút.

A Wagner-zsoldosok azt kérik Putyintól, hogy rendeljen el általános mozgósítást

Az Ukrajnában az orosz hadsereggel harcoló Wagner-csoport zsoldosai a frontról sürgető üzeneteket küldenek a Kremlnek, és általános mozgósítás bejelentésére buzdítják Putyint. A félkatonai csoport hivatalos Telegram-fiókján a harcosok azt írták, hogy

800 000 orosz katona kellene, akiket gyorsan Ukrajnába kell küldeni a háború megnyeréséhez.

A Reverse Side of the Medal Telegram-csatorna, amelyet a Wagner-csoporttal szerződésben álló zsoldosok futtatnak, Vjacseszlav Volodin orosz Állami Duma elnökének nyilatkozatára reagálva üzent. „Oroszországban nem szabad általános mozgósítást elrendelni" – mondta Volodin a Komszomolszkaja Pravda rádiónak.

Volodintól a rádió újságírója kérdezte meg, hogy május 9-én, a győzelem napján Oroszországban meghirdethetik-e a mozgósítást. A Wagner zsoldosai azt írják, mozgósításra van szükség, és több százezer katonára van szükség ahhoz, hogy Oroszország megnyerje az ukrajnai háborút.

„Ezt nem lehet másképp. Mozgósítás kell, különben elveszítjük a háborút. 600-800 ezer emberre van szükség Ukrajna legyőzéséhez” – írták a zsoldosok.

„Aki azt mondja, hogy egy modern háborúban nincs szükség sok emberre, az csak hülyeségeket beszél. Bármilyen nagy pontosságú fegyvert is használjunk, a gyalogság elengedhetetlen"

– írják.

A héten megjelentek olyan információk, miszerint Putyin a győzelem napján általános mozgosítást rendelhet el. Dmitrij Peszkov orosz elnök sajtótitkára sajtótájékoztatón cáfolta az információkat: annyit mondott , hogy „ez hülyeség”.

NYITÓKÉP: Katonai parádé Moszkvában 2020-ban/Wikimedia

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek