Történelem: a Felcsút vezeti a labdarúgó NB I-et

Szerző: Fekő Ádám
2022.02.06. 19:05

Simán kikapott a Fradi otthon a csupa magyart foglalkoztató Pakstól, Orbán Viktor falujának csapata bajnoki reményeket dédelhethet!

Történelem: a Felcsút vezeti a labdarúgó NB I-et

Eljött a történelmi nap: a hivatalosan Puskás Akadémiának hívott Felcsút pontelőnnyel, minden eddig kötelező meccset lejátszva vezeti a magyar labdarúgó NB I-et, két ponttal az előző három szezon bajnoka, a Ferencváros előtt. Az eredmény úgy jöhetett ki, hogy a fejér megyei 1800 fős falu csapata győzött vasárnap délután Mezőkövesden 2-1-re,

a 2020-ban még a Bajnokok Ligáját is megjárt Fradi viszont meglepetésre teljesen simán kikapott három góllal a Pakstól a Groupama Arénában Ádám Martin, Szabó János és Haraszto Zsolt góljaival.

Sokatmondó adat az épp orosz edzőt foglalkoztató FTC-ről, hogy a Paks már az első félidőben két góllal vezetett, és nyugodtan szerezhetett volna többet is, de a 0-3 így is mutatja a meccs képét, a Paks még a találkozó végén is ment egy negyedik találatért.

Rögzítsük, mi is történt: Magyarország legnépszerűbb, leggazdagabb, ráadásul teljesen elfideszesített klubját mindössze két magyarral kezdőjében győzte le az a Paks, ami egyébként tudatosan csak hazai játékosokat foglalkoztat, ennek köszönhetően jutott legalább egy hétre az első helyre az a Felcsút, amit

egyébként Orbán Viktor maga alapított, Mészáros Lőrinc az elnöke, a miniszterelnök pedig korábban azt mondta, még annak sincs realitása, hogy szülőfalujának csapata egyáltalán játsszon az NB I-ben, hiszen ők csak fiatal játékosokat akarnak nevelni.

Orbán Viktor 2010-es miniszterelnökké válása óta a Felcsút végül feljutott az NB I-ben, ez alatt az idő alatt egyszer a Magyar Kupa döntőjébe is bejutott, a politikus otthonának szomszédságába pedig épült egy 3500 fős stadion is.

Persze mondhatnánk, hogy a fiatal magyar játékosok csodát tettek, de nem erről van szó: a Puskás Akadémia más csapatokhoz még csak-csak ad tőlük távozó fiatalokat,

de a saját felnőtt csapatában két felcsúti nevelés kezdett vasárnap, Nagy Zsolt és Spandler Csaba, rajtuk kívül még Markek Csaba kapus jutott be a bajnokságra törő csapatra, de neki nincsenek helyi gyökerei. 

Arról már írtunk 2020-ban egy hosszabb cikket, hogy Orbán Viktor focireformjai erre a szezonra végleg beértek: az elsőosztályú tabella harmadik helyén például a szintén csak a és kizárólag a NER miatt létező Kisvárda van, miközben a vidéki foci hagyományos klubjai nagyrészt a másodosztályban szerepelnek, Mészáros Lőrincnek több, mint tíz focicsapata van valamilyen módon. Sokatmondó a jelenleg két kieső helyen álló egyesület neve is: a magyar focitörténelem legsikeresebb klubjai közé tartozó Újpest és MTK állnak búcsúra, de a kiesés elől menekül még a Budapest Honvéd is, illetve a szintén sokszoros bajnok Debrecen is.

A szezon májusig tart, tehát bármi változhat még, de az így is biztos, hogy történelmi egy hét elé néz a magyar futball.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek