Eljárás indult a férfi ellen, akinek a fejéhez gázpisztolyt tartottak Dobrev egri utcafórumán

Szerző: Egri Ügyek
2022.01.27. 10:25

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt indult eljárás az idős férfi ellen, akinek a fejéhez gázfegyvert tartottak. Az idős férfi nem ismerte el bűnösségét.

Eljárás indult a férfi ellen, akinek a fejéhez gázpisztolyt tartottak Dobrev egri utcafórumán

A bíróságon folytatódik a Dobrev Klára egri kampányrendezvényét megzavaró ellentüntetők és a velük összezördülő DK-szimpatizánsok ügye. Mint ismert, tavaly nyáron három tiltakozó zavarta meg a rendet a Demokratikus Koalíció politikusának roadshow-ján.

Egyikük a vita hevében egy gázfegyvert is előrántott, amit egy idős DK-szimpatizáns fejéhez tartott.

A 77 éves férfit, T. I.-t szintén előállították, mivel mérgében belerúgott a rendzavaróknál lévő hangfalba, ami megbillent és nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott az egyik tiltakozónak. Ellene nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt indult eljárás. Az ügyben az Egri Járásbíróság kedd reggel tartott előkészítő ülést.

Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője és a bíróság elnökhelyettese az Egri Ügyeknek elmondta: az ügy első, nyilvános előkészítő ülésén a vádlottak nem ismerték be a bűnösségüket és nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról sem, ezért a bíróság tárgyalást tűzött ki.

„A T. I. I. r. vádlott és társa ellen gyűlésen elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a tegnapi napon (kedden – szerk.) megtartott nyilvános előkészítő ülésen a vádlottak a bűnösségüket nem ismerték el, nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról így a bíróság az előkészítő ülést elnapolta és tárgyalást tűzött, ahol először a vádlottakat hallgatja majd ki”

– közölte írásban is a szóvivő az Egri Ügyekkel.

A rendzavarók arcukat részben elfedve, EL-KÚR-TUK-feliratú táblákkal a nyakukban érkeztek a kampányrendezvény helyszínére, ahol egy horodozható hangszórón elkezdték lejátszani Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök őszödi beszédét.

A DK-s rendezvényre látogatók és a tüntetők között hamarosan szóváltás, majd némi dulakodás alakult ki, a vita hevében pedig előkerült egy gázpisztoly is.

 Mindez az alábbi videón is megtekinthető:

 

Hogy pontosan mi történt, az sokáig zavarosnak tűnt, ám az ügyészségi vádirat később segített tisztázni a helyzetet: az egyik rendzavaró a ruházatába rejtett gázfegyverrel jelent meg Dobrev Klára roadshow-jának egri helyszínén, ahol igyekezett megzavarni a rendezvényt, ezért többen is megpróbálták távozásra bírni – sikertelenül.

A vádirat szerint a történtek a jelenlevőkben megbotránkozást és riadalmat keltettek. A dulakodásnak az időközben odaérkező járókelők és fotósok megjelenése vetett véget.

A Dobrev kampányrendezvényét megzavarókat később elvitték a rendőrök, a felsőtárkányi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja, míg társai ellen szabálysértés miatt indult eljárás.

A férfi később azzal védekezett, hogy önvédelemből rántotta elő a gázpisztolyt,

elmondása szerint a fellépése a személyét érő erőszakos magatartás megfékezésére irányult.

„Mi elutasítjuk az erőszakot és nem voltunk erőszakosak”

– állította később a nyilvános rendezvényen gázfegyverrel megjelenő férfi.

A cikket az Egri Ügyektől vettük át, eredetileg Kovács Dávid írta.

NYITÓKÉP: Egri Ügyek

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek