Karlendítésnek látszó kép került elő az ózdi jobbikos alpolgármesterről, szerinte csak csoportképre hívta a többieket

2021.09.22. 15:58

Farkas Péter Barnabás elismerte, hogy ő látható a korabeli, zsidóellenes feliratokat tartalmazó utcarészletet rekonstruáló múzeumi díszlet előtt, de azt rágalomnak tartja, hogy karlendítést végzett volna. A múzeumban egy testvérvárosi látogatáson járt a politikus egy delegáció részeként, aki most a Borsod 3-mas körzetben indul az ellenzéki előválasztáson.

Karlendítésnek látszó kép került elő az ózdi jobbikos alpolgármesterről, szerinte csak csoportképre hívta a többieket

Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármesteréről – aki a Jobbik jelöltjeként, azonban a DK, az LMP, a Momentum és a Márki Zay Péter vezette Mindenki Magyarország Mozgalma támogatását élvezve indul az ellenzéki előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében – egy karlendítésnek látszó fotót tett közzé az ATV.hu, amely Ózd lengyel testvérvárosa, a Chorzów melletti Katowicében készült

egy Szilézia történetét bemutató múzeum zsidóellenes falfeliratokat rekonstruáló díszletei előtt, ahol egy delegációval még 2018-ban tettek látogatást.

Kerestük telefonon az alpolgármestert, de az alpolgármester titkárságán a telefonos megkereséseinket azzal hárították el, hogy Farkas jelenleg miatt telefonon nem elérhető, így írásban tegyük fel kérdéseinket.

Ugyanakkor Farkas az ATV.hu-nak írásban úgy reagálta: valóban ő szerepel a képen, a helyi városvezetés vitte őket testérvárosi látogatásukon múzeumlátogatásra, itt készült a korabeli utcarészletet ábrázoló díszlet előtt a fotó,

ám szerinte azon nem karlendítés látható, csupán int a többieknek, hogy menjenek oda hozzá egy csoportképhez.

„A képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre. A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni”

– magyarázza mozdulatát Farkas. Ehhez hozzáteszi, hogy elfogadta a Jobbik tavalyi elvi nyilatkozatát és a párt „keresztény-szociális néppárti irányát”, amely nem okozott neki nehézséget, mert elmondása alapján sosem vallott szélsőséges nézeteket.

Az ügyben az alpolgármester mellett megkerestük kerestük pártja, a Jobbik sajtóosztályát is, hogy ők mit gondolnak a képről, szerintük azon karlendítés vagy integetés látható. Farkas kapcsán megkerestük az előválasztáson őt támogató pártokat, a DK-t, az LMP-t, a Momentumot és a Mindenki Magyarországa Mozgalmát, hogy mit gondolnak az ügyről, szerintük mi látható a képen, illetve kezdeményeznek-e etikai vizsgálatot vagy visszavonják-e támogatásukat. Természetesen amennyiben válaszolnak, arról külön cikkben beszámolunk.

NYITÓKÉP: Farkas P. Barnabás / Facebook

Tarnay Kristóf Ábel
Tarnay Kristóf Ábel az Azonnali újságírója

Újságíró, jobboldali liberális gondolkodó, volt diákaktivista. Szereti a szabadságot, az alternatív rockot és a jó kraftsöröket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek