+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston & Bukovics Martin
2021. június 2. szerda, 16:15
A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje országjárásra indul, aminek első állomása a Budapest VIII. kerületi Teleki tér volt. Az Azonnali ott volt a sajtótájékoztatón, és megtudta hogy a lenyűgöző létszámú kampánycsapatnak csak egy kisebb része dolgozik majd ténylegesen a kampányban.

Józsefváros ikonikus terén, Bereményi Géza gyermekkorának fontos helyszínén, a Teleki téren találkozott kampánycsapatának, a TeamDobrevnek a tagjaival, és tartott sajtótájékoztatót Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje. Az eseményt Rónai Sándor, a DK EP-képviselője és Manhalter Dániel, a DK józsefvárosi képviselőjelölt-jelöltje vezették fel. 

 

Rónai közölte: nagyon boldog, mert elkezdődhet az országjárás, és újból személyesen találkozhatnak az emberekkel, Manhalter pedig elmondta, hogy Józsefváros a legjobb példája annak, hogy amit a kormány csinál, az csak keveseknek jó, a többségnek rossz. Manhalter szerint Dobrev Klára pedig a legjobb miniszterelnök-jelölt,

 

mert vele elzavarják az Orbán-kormányt oda, ahova való.

 

Dobrev Klára is örül, hogy végre személyesen találkozik az emberekkel, újra a szemükbe néz és megfogja a kezeiket, mert nagyon fontosnak tartja, hogy miniszterelnökként is meghallgassa az emberekkel – erre ígéretet is tett a jelenlévőknek. A DK miniszterelnök-jelöltje mind a 106 választókerületbe el szeretne menni legalább egyszer az előválasztásig, hogy találkozzon az emberekkel.

 

Dobrev külön köszöntötte a TeamDobrev jelenlévő tagjait, akik már több, mint 75 ezren vannak a DK miniszterelnök-jelöltje elmondása szerint. Őket arra kéri Dobrev, hogy a következő napokban „fogják meg egymás kezét”, menjenek ki az utcára és beszéljenek az emberekkel, küzdjenek azért, hogy Magyarország megint a sokak Magyarországa legyen. 

 

A beszédből nem hiányoztak a NER-elit által használt jachtok, a magánrepülők, a kastélyok, a Louis Vuitton-táskák és a drága órák sem, amikkel Dobrev a hónap végén anyagi gondokkal küzdőket, az alig emelkedő nyugdíjakat és az egyre magasabb élelmiszerárakat állította szembe. „Nem tudom felfogni ép ésszel” – tért rá arra Dobrev, hogy miért nem lehetett felújítani a józsefvárosi bérházakat, mikor azt finanszírozta volna az Európai Unió.

 

„Hogy életben maradsz-e vagy sem, az azon múlik, hogy hova születsz vagy mennyi pénzed van? Tényleg ilyen országot akarunk?

 

– tért át egy kérdéssel a DK miniszterelnök-jelöltje a koronavírus-járvány áldozataira, és egy meg nem nevezett kutatásra utalva, ami szerint a vidéki kórházakban hatszor többen haltak meg, mint Budapesten. Beszéde végén ismét lelket öntött híveibe: Többen vagyunk? – kérdezte Dobrev, amire a jelenlévők „Igen!” felkiáltással válaszoltak.

 

A sajtótájékoztató nem annyira érdekelte Dobrevet

 

A rengeteg, rejtélyes módon sajtótájékoztatónak nevezett Facebook-videót követően ez volt az első olyan szereplése Dobrev Klárának, amit a DK kifejezetten sajtótájékoztatóként hirdetett meg a szerkesztőségek számára, a politikust a beszédét követően lehetett is kérdezni.

 

A DK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA INVITÁLÓ E-MAILJE

 

A kérdezési lehetőségre elsőként lecsapó Azonnali afelől érdeklődött, hogy mi lesz a kampánycsapataként beharangozott, gigantikus létszámú TeamDobrev tagjaival, akik már eddig regisztráltak, hogyan osztanak el ennyi embert a választókerületek között. Dobrev elmondta, hogy a regisztrált 75 ezerből 12 ezren külön is jelentkeztek arra, hogy dolgoznának aktívan a kampányban.

 

A TeamDobrev többi 63 ezer tagja inkább támogató közösségként fog működni Dobrev reményei szerint, azaz megkapják a leveleiket, és mindig tudni fogják, mi van a párt jelöltjével.

 

Vagyis mindez inkább a szokásos adatgyűjtés.

 

Ezt követően több kérdést Dobrev Klárának nem lehetett már feltenni, a miniszterelnökjelölt-jelölt egy pontosítást kérő visszakérdezésünkre adott válaszát követően ugyanis közölte, innentől Rónai Sándort tessék kérdeznie a sajtónak, Dobrev pedig inkább a szimpatizásokkal beszélt.

 

 

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mély aggodalmukat fejezték ki, és hangsúlyozták, a szólásszabadság és az emberi jogok mellett állnak.

Hetvenperces sor a reptéren, Orbán Viktorral elégedetlen taxisofőr, védettségi igazolvány.

Megnéztük, mennyire nyerhetőek ezek a körzetek az ellenzék számára 2022-ben.

Csárdi Antal szerint az ellenzéki egység továbbra is töretlen.

Mint írják, nem hiszik, hogy a Jobbik valóban partner akar lenni abban, hogy több tízezer honfitársunk életét tönkretegye.

Jámbor szerint nem kommunikációs trükk az ellenzéktől a népszavazás, de még ha az is, végsősoron kárt fog okozni a Fidesznek.

Az IDEA Intézet elemzése szerint viszont a biztosan szavazó pártválasztók körében a Fidesz majdnem behozta az ellenzéket.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás