Sajtótájékoztatót hirdetett Dobrev Klára, de két kérdés után inkább átadta a szót

2021.06.02. 16:15

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje országjárásra indul, aminek első állomása a Budapest VIII. kerületi Teleki tér volt. Az Azonnali ott volt a sajtótájékoztatón, és megtudta hogy a lenyűgöző létszámú kampánycsapatnak csak egy kisebb része dolgozik majd ténylegesen a kampányban.

Sajtótájékoztatót hirdetett Dobrev Klára, de két kérdés után inkább átadta a szót

Józsefváros ikonikus terén, Bereményi Géza gyermekkorának fontos helyszínén, a Teleki téren találkozott kampánycsapatának, a TeamDobrevnek a tagjaival, és tartott sajtótájékoztatót Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje. Az eseményt Rónai Sándor, a DK EP-képviselője és Manhalter Dániel, a DK józsefvárosi képviselőjelölt-jelöltje vezették fel. 

 

Rónai közölte: nagyon boldog, mert elkezdődhet az országjárás, és újból személyesen találkozhatnak az emberekkel, Manhalter pedig elmondta, hogy Józsefváros a legjobb példája annak, hogy amit a kormány csinál, az csak keveseknek jó, a többségnek rossz. Manhalter szerint Dobrev Klára pedig a legjobb miniszterelnök-jelölt,

 

mert vele elzavarják az Orbán-kormányt oda, ahova való.

 

Dobrev Klára is örül, hogy végre személyesen találkozik az emberekkel, újra a szemükbe néz és megfogja a kezeiket, mert nagyon fontosnak tartja, hogy miniszterelnökként is meghallgassa az emberekkel – erre ígéretet is tett a jelenlévőknek. A DK miniszterelnök-jelöltje mind a 106 választókerületbe el szeretne menni legalább egyszer az előválasztásig, hogy találkozzon az emberekkel.

Dobrev külön köszöntötte a TeamDobrev jelenlévő tagjait, akik már több, mint 75 ezren vannak a DK miniszterelnök-jelöltje elmondása szerint. Őket arra kéri Dobrev, hogy a következő napokban „fogják meg egymás kezét”, menjenek ki az utcára és beszéljenek az emberekkel, küzdjenek azért, hogy Magyarország megint a sokak Magyarországa legyen. 

A beszédből nem hiányoztak a NER-elit által használt jachtok, a magánrepülők, a kastélyok, a Louis Vuitton-táskák és a drága órák sem, amikkel Dobrev a hónap végén anyagi gondokkal küzdőket, az alig emelkedő nyugdíjakat és az egyre magasabb élelmiszerárakat állította szembe. „Nem tudom felfogni ép ésszel” – tért rá arra Dobrev, hogy miért nem lehetett felújítani a józsefvárosi bérházakat, mikor azt finanszírozta volna az Európai Unió.

„Hogy életben maradsz-e vagy sem, az azon múlik, hogy hova születsz vagy mennyi pénzed van? Tényleg ilyen országot akarunk?

 

– tért át egy kérdéssel a DK miniszterelnök-jelöltje a koronavírus-járvány áldozataira, és egy meg nem nevezett kutatásra utalva, ami szerint a vidéki kórházakban hatszor többen haltak meg, mint Budapesten. Beszéde végén ismét lelket öntött híveibe: Többen vagyunk? – kérdezte Dobrev, amire a jelenlévők „Igen!” felkiáltással válaszoltak.

A sajtótájékoztató nem annyira érdekelte Dobrevet

A rengeteg, rejtélyes módon sajtótájékoztatónak nevezett Facebook-videót követően ez volt az első olyan szereplése Dobrev Klárának, amit a DK kifejezetten sajtótájékoztatóként hirdetett meg a szerkesztőségek számára, a politikust a beszédét követően lehetett is kérdezni.

A DK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA INVITÁLÓ E-MAILJE

A kérdezési lehetőségre elsőként lecsapó Azonnali afelől érdeklődött, hogy mi lesz a kampánycsapataként beharangozott, gigantikus létszámú TeamDobrev tagjaival, akik már eddig regisztráltak, hogyan osztanak el ennyi embert a választókerületek között. Dobrev elmondta, hogy a regisztrált 75 ezerből 12 ezren külön is jelentkeztek arra, hogy dolgoznának aktívan a kampányban.

 

A TeamDobrev többi 63 ezer tagja inkább támogató közösségként fog működni Dobrev reményei szerint, azaz megkapják a leveleiket, és mindig tudni fogják, mi van a párt jelöltjével.

 

Vagyis mindez inkább a szokásos adatgyűjtés.

 

Ezt követően több kérdést Dobrev Klárának nem lehetett már feltenni, a miniszterelnökjelölt-jelölt egy pontosítást kérő visszakérdezésünkre adott válaszát követően ugyanis közölte, innentől Rónai Sándort tessék kérdeznie a sajtónak, Dobrev pedig inkább a szimpatizásokkal beszélt.

 

 

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek