A DK nemzetközi segítséget kérne a harmadik hullám miatt

Szerző: Petróczi Rafael
2021.03.11. 13:05

Ápolót, orvost és egészségügyi kapacitást kérnének Gyurcsány Ferencék külföldről.

A DK nemzetközi segítséget kérne a harmadik hullám miatt

„Ez most nem a kormányzati melldöngetés, nem az orbáni büszkeség vagy a hazug sikerjelentéseknek az ideje. Ott vagyunk, ahol a part szakad, most menteni kell, ami menthető, minden egyes nap magyar emberek élete a tét” – így indokolta Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője, hogy pártjuk miért kéri arra a kormányt, hogy fontolják meg:

Magyarország kérjen nemzetközi segítséget a járvány harmadik hullámának kezelésére.

Ennek keretében a DK ápolót, orvost és egészségügyi kapacitást kérne külföldi országokból, leginkább azért – mint azt Barkóczi elmondta –, mert „több kórház már most telített, a tartalékok elfogytak, és hiába van még ágy vagy lélegeztetőgép a raktárban, orvos és ápoló nincs és nem is lesz több”.

A DK arra is felhívja Orbánék figyelmét, hogy a szerintük a magyarországinál sokkal több pénzből működő országok egészségügyi rendszerei is megroppantak a harmadik hullám súlya alatt, és nemzetközi segítségéért folyamodott már Portugália, Szlovákia és Csehország is.

A járványügyi statisztikák alapján egyébként egyértelműen megérkezett Magyarországra a harmadik hullám, mind a napi új esetszámok, mind az aktív esetek száma, mind a napi halálozások számában ott tartunk, ahol a november-decemberi második hullám legrosszabb időszakában.

NYITÓKÉP: Magyarország Kormánya / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek