+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. február 26. péntek, 14:47
„Nem akarok beteg lenni, nem szeretem a kórházakat, nincsen szükségem orvosra, hála neked, Tayyip” – éneklik a gyerekek az elnök tiszteletére.

Február 26-a minden kétséget kizáróan jeles nap. Nem azért, mert 1848-ban ezen a napon jelentették meg Londonban német nyelven a Kommunista kiáltványt, de nem is csak azért, mert 2008-ban ezen a napon tért át a magyar forint lebegő árfolyamrendszerre.

 

Ennél sokkal fontosabb dolog miatt kell megemlékeznünk február 26-áról:

 

1954-ben, pontosan 67 éve ezen a napon látott napvilágot Isztambulban a gyermek, aki szüleitől a Recep Tayyip Erdoğan nevet kapta,

 

és aki a kétezres évek eleje óta miniszterelnökként, 2018 novembere óta pedig már elnökként vezeti Törökországot.

 

A jeles esemény nem hagyta érintetlenül a török szíveket, legalábbis a hetedik legnépesebb török metropoliszban, Konyában biztosan nem.

 

 

A 2,2 millió lakosú nagyváros egyik általános iskolájának és zenei tagozatának tanára döntött úgy, hogy

 

ír egy kedves köszöntő dalocskát „Tayyip atyának”, amit zenei kísérettel az iskola kóristái elő is adtak.

 

A dal nem szűkölködik a dicséretekben, a szöveg – amit Google Translate segítségével fordítottunk magyarra – egyből azzal indul, hogy:

 

„A szereteted mindig a szívemben van, éljen Tayyip atyánk.

Nagyon szeretünk, éljen sokáig Tayyip atyánk,

Aki annyira szereti szülőföldjét, aki harcol értünk,

A vitéz, bátor atyánk, aki az ellenséget térdre kényszerítette.”

 

Szóba kerül továbbá a dalban a gyermekek egészsége és az egészségügy helyzete is, ahol az ember óhatatlanul a járványra asszociál, és ahol szintén sok minden van, amit az alkotó szerint érdemes megköszönni Erdoğannak:

 

„Tabletet, könyveket osztogattál, mindig minket vettél előre,

Azt mondtad, a gyerekek az elsők, mennyire szerettél minket.

Nem akarok beteg lenni, nem szeretem a kórházakat,

nincsen szükségem orvosra, hála neked, Tayyip.”

 

Az alkotást alább lehet teljes terjedelmében meghallgatni.

 

 

NYITÓKÉP: Recep Tayyip Erdoğan / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kedden Markus Söder, bajor kormányfő visszavonulót fújt, és elfogadta a CDU elnökségének hétfői döntését Armin Laschet kancellárjelöltségéről. Vele szemben még a zöld kancellárjelölt is esélyes.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Újabb fejezetéhez érkezett az Angela Merkel utódlásáért vívott hatalmi harc a német jobboldalon: most minden szem Münchenre szegeződik.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

Egy most nyilvánosságra került, 2010-es jelentés szerint az akkori lakosság majdnem 40 százalékának hívásaihoz voltak képesek hozzáférni a kínaiak.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás