+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. december 28. hétfő, 15:14
Herbert Kickl szerint az oltás arra hasonlít, mint amikor az NDK-ban és a Szovjetunióban a máskéntgondolkodókat pszichiátriai kezelésre küldik.

Az Österreich bulvárnapilap internetes műsorának adott interjút Herbert Kickl, a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) frakcióvezetője. Az egykori belügyminiszter élesen kritizálta Sebastian Kurz jobbközép-zöld kormányát, mert szerinte a jelenlegi járványellenes intézkedések mellett

 

„már nem lehet beszélni demokráciáról”.

 

A politikus az egykori NDK politikájához hasonlította a járványügyi korlátozásokat, és azt mondta: ma ugyanúgy járnának el a kritikusokkal szemben Ausztriában, mint egykoron a Szovjetunióban. A politikus azt is kifejtette: az, hogy a tesztelésen vagy az oltáson résztvettek esetleg mentesülnek bizonyos korlátozások alól, olyan kedvezmény, amivel egykoron a Szovjetunió Kommunista Pártjába csalogathatták a tagokat.

 

HERBERT KICKL (A KÉP JOBBOLDALÁN) AZ FPÖ MÁSODIK LEGFONTOSABB POLITIKUSA JELENLEG, Ő ÁLL A PARLAMENTI KLUB (AZAZ A FRAKCIÓ) ÉLÉN. A POLITIKUS A PÁRT RADIKÁLIS IDEOLÓGUSÁNAK IS SZÁMÍT, 2017 ÉS 2019 KÖZÖTT AUSZTRIA BELÜGYMINISZTERE VOLT, TÖBB BOTRÁNY IS KÖTŐDIK EKKORI TEVÉKENYSÉGÉHEZ, MERT ELTŰNTEK A MINISZTÉRIUMÁBÓL NEMZETBIZTONSÁGI IRATOK. FOTÓ: FPÖ TIROL / FB

 

Az FPÖ-s politikus úgy látja, hogy „diktatúra” felé tart Ausztria, mert korlátozzák az egyéni szabadságjogokat. Szerinte nem lehet a jelenlegi helyzetet csak a vírus szempontjából nézni, „itt van a gazdaság, itt van az oktatás”.

 

A politikus kétségbe vonta a tudósok állítását, miszerint a szájmaszkra szükség lenne.

 

Ő nem is hordja azt a bécsi parlament üléstermében – amiért már többször is kapott figyelmeztetést –, de azt elismerte: az utcán azért ő is felveszi.

 

Kickl ellenzi azt is, hogy tömeges tesztelésekkel szűrjék ki a fertőző eseteket – ennek kapcsán egyenesen „teszt-apartheidről” beszélt. A jobboldali Österreich újságírója is visszakérdezett azonban, hogy ha se a teszt, se a szájmaszk, se a korlátozások nem megfelelőek Kickl szerint, akkor mit kéne csinálni. Kickl erre nem válaszolt. De elmondta: ő az oltásban se bízik. Mivel pár éve átesett egy erősebb influenzán,

 

úgy véli: az ő immunrendszere van olyan erős, hogy kibírja a kínai koronavírust is. „Engem aztán nem fog senki beoltani” – mondta.

 

Két gondja van az oltással. Először is a politikus szerint nem lehetséges oltást ilyen rövid idő alatt előállítani. Másrészről kifogásolja, hogy nem az ő személyes háziorvosa adná be neki.

 

AZ FPÖ ELNÖKE, NORBERT HOFER ÉS FRAKCIÓVEZETŐJE, HERBERT KICKL (HOFER MÖGÖTT) MÁR SZEPTEMBERBEN „A KORONAŐRÜLET” ELLEN KAMPÁNYOLT A BÉCSI TARTOMÁNYI VÁLASZTÁSON. FOTÓ: TECHET PÉTER / AZONNALI

 

Az FPÖ nyár óta keményen beleállt az oltásellenesek táborába, az októberi bécsi választásokon is a járványügyi korlátozások ellen kampányolt – ez azonban nem hozott sikert, a párt Bécsben szavazóinak több, mint kétharmadát elvesztette. Országosan a párt 10 százalék körül áll.

 

A bécsi parlamentben – a szocdemek és a liberálisok mellett – az FPÖ ellenzékben ül. Kickl kizárta, hogy pártja beállna Kurz mögé, ha esetleg a Zöldek kilépnének a kormányból. A politikus úgy véli: Kurznak ma a Zöldekkel nagyon kényelmes partnerei vannak, az ökopárt ugyanis szerinte mindenre rábólint, ráadásul nem mozgosítja „a civilszférát“ tüntetésekkel a Kurz ellen, ahogy még a 2017 és 2019 közötti ÖVP-FPÖ-kormány idején tette.

 

NYITÓKÉP: A mainzi BioNTech cég által kifejlesztett BNT-162 hatóanyag / Twitter, BioNTech

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

Hiába tartják a szakértők jó készítménynek a két vakcinát, mivel elegendő mRNS-vakcina érkezik az országba, így szerintük felesleges használni.

A Kappu tulajdonosa szerint méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit, ha elfogadná a védettségi igazolványokat. Inkább vállalja a veszteséget.

A korábbi kormányzati kommunikáció szerint május közepére hat, május végére hétmillió ember kaphatja meg az első koronavírus elleni oltását, azonban ezektől a számoktól jócskán elmaradunk.

168 települést ért el a több civil szervezet által lebonyolított kampány, 5 ezren már meg is kaphatták az első oltást. Tabletekkel regisztrálnak, konteókkal küzdenek meg.

1941. május 10-én Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese váratlanul Skóciába repült. Állítólag arra akarta rávenni Churchill ellenzékét: kössenek békét Németországgal, hogy elkerüljék a kétfrontos háborút.

Azt mondják, nemcsak a szavak szintjén foglakoznának velük.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Twitter megosztás Google+ megosztás