+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2020. november 20. péntek, 19:15
2021 első félévének végéig a lakosság jelentős hányadát be fogják oltani koronavírus ellen Spanyolországban. Azt még nem tudni, hogy hogyan és mennyit, de az már biztos, hogy a kormány itt is több vasat tart a tűzben, ami a vakcinagyártó vállalatokat illeti.

Pedro Sanchez spanyol szocialista miniszterelnök azt ígérte pénteken, hogy 2021 első félévében be fogják oltani az ország lakosságának egy jelentős részét a koronavírus ellen.

 

A miniszterelnök a borairól híres La Rioja észak-spanyolországi autonóm tartományban tett pénteki látogatásán arról beszélt, hogy az EU-ban Németország mellett Spanyolországnak is van egy átfogó terve arra vonatkozóan, hogyan oltassa be közel 47 millió állampolgárát.

 

Hoy hemos presentado en La Rioja el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia. Allí he anunciado que España...

Közzétette: Pedro Sánchez Pérez-Castejón – 2020. november 20., péntek

 

 

Sanchez elmondta, hogy ezeket a terveket jövő héten kedden, a spanyol minisztertanács következő ülésén mutatják majd be, a terveken a miniszterelnök állítása szerint már szeptember óta dolgozik a kormány.

 

A csütörtök esti spanyol adatok szerint Spanyolország az Európai Unió egyik leginkább járvány sújtotta tagállama. Amióta a járvány megjelent az országban, azóta több, mint másfélmillióan kapták el a kórt, és a halottak száma csütörtök estig elérte a 42 619 főt, így

 

az Egyesült Királyság, Olaszország és Franciaország után itt szedte a legtöbb áldozatot a járvány Európában.

 

Az országban a szocialista kormány október 25-én hat hónapra készenléti állapotot vezetett be különböző korlátozásokkal. Erről részletesebben a Konzuli Tájékoztatás honlapján olvashatsz.

 

Az országban már az amerikai Johnson & Johnson amerikai vakcinagyártó vállalat is megkezdte az általa fejlesztett vakcina klinikai tesztelésének utolsó szakaszát, amelyben 30 ezer embert tesztelik az oltást. Salvador Illa egészségügyi miniszter a múlt hónapban jelentette be, hogy engedélyezte 31,5 millió oltóanyag beszerzését az AstraZeneca brit gyógyszeróriás vállalattól.

 

Csütörtökön egyébként éppen attól volt hangos a világsajtó, hogy az Oxford Egyetem és az AstraZeneca által közösen fejlesztett koronavírus-vakcina biztonságos és jelentős immunválaszt vált ki minden korosztályban a fázis 2 tesztek előzetes eredményei alapján,

 

a vállalat közleménye szerint a kifejlesztett vakcina 94-95 százalékos hatékonyságúnak bizonyult.
 

A Világgazdasági Fórum és az Ipsos piac-és közvéleménykutató cég a világ 15 országából 18 ezer ember bevonásával készített egy felmérést, amiben azt vizsgálták, hogy a különböző országokban élők milyen hajlandóságot mutatnának egy esetleges koronavírus elleni vakcina beadására, ha az rendelkezésre állna.

 

A felmérés eredményeit november 5-én publikálták, ezek szerint a spanyol lakosság mintegy 64 százaléka beoltatná magát a vírus ellen, ha rendelkezésre állna egy biztonságos vakcina.

 

Nyitókép: Pedro Sánchez Pérez-Castejón/Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

Az indiai tagállamokat a központi kormányzat versenyre késztette a magánszektorral annak érdekében, hogy több gyártó települjön Indiába. Az eredmény a szegényebb tagállamokban fellépő vakcinahiány lett.

A volt kormányfő meglepő nyíltsággal nyilatkozott a nemzetközi sajtónak 2005-ben. Hidegháború, Gorbacsov, ellenzéki kerekasztal, Orbán Viktor, minden van benne.

A szociáldemokrata Heiko Maas közölte, még több EU-s pénzt kell adni Ankarának a menekültek ellátására, mert „pénz nélkül nem fog menni”.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a budapesti 3-as választókerületben megtartott ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Komáromi Zoltán a szavazatok abszolút többségét is megszerezné a momentumos Hajnal Miklóssal szemben.

A házigazda Katar kormánya szerint csak így lehet biztonságosan teltházas meccseket tartani.

A választás tisztaságával kapcsolatban komoly kétségek merültek föl, a nacionalista ellenzék bejelentette: el sem fogadja az eredményeket.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás