+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. november 4. szerda, 13:27
Janez Janša sem várta meg a végső eredményeket, a Twitteren gratulált Donald Trumpnak.
„Teljesen világos, hogy az amerikai nép újabb négy évre megválasztotta Donald Trumpot és alelnökét, Mike Pence-t. Minél tovább késlekedik és tagadja a tényeket a mainstream média, annál nagyobb az elnök végső győzelme”

 

– írta a szlovén miniszterelnök.

 

 

Janša Orbán Viktorhoz hasonlóan Donald Trumpnak drukkolt az elnökválasztáson. Ez nem is csoda, Janša és Orbán ugyanis jóban vannak. Ahogy azzal Azonnalin is foglalkoztunk korábban:

 

Szlovénia lett volna az orbáni illiberális demokrácia exportjának tesztországa,

 

a kísérletben pedig Orbán a volt kommunista újságíró Janšában lelt partnerre. Janša viszonya a fősodrú médiához – ami a Trumpnak gratuláló bejegyzésében is megjelenik – is ennek megfelelő: az magyar illiberalizmus-exporttal komoly médiafeketetések is érkeztek Szlovéniába azzal a céllal, hogy a kormánypárti magyar médiabirodalomhoz hasonló épüljön ki ott is.

 

De Janša nem csak a közös politikai irányvonal miatt szimpatizál Donald Trumppal, Trump ugyanis az országához is kötődik: az elnök harmadik és jelenlegi

 

felesége, Melania a szlovéniai Sevnicában született.

 

Szlovéniában egy-egy műalkotás is megemlékezik az ország nagy karriert befutott szülöttjéről és annak férjéről: Melania és Trump is kapott szobrot, de sajnos mindkettő gyújtogatás áldozata lett, viszont Melania azóta szobrát bronzból pótolták

 

Janez Janša Trumpnak gratuláló bejegyzését a Twitter egy figyelmeztetéssel látta el, miszerint az félrevezető információkat tartalmaz.

 

NYITÓKÉPEuropean People's Party / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás