+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. november 4. szerda, 13:27
Janez Janša sem várta meg a végső eredményeket, a Twitteren gratulált Donald Trumpnak.
„Teljesen világos, hogy az amerikai nép újabb négy évre megválasztotta Donald Trumpot és alelnökét, Mike Pence-t. Minél tovább késlekedik és tagadja a tényeket a mainstream média, annál nagyobb az elnök végső győzelme”

 

– írta a szlovén miniszterelnök.

 

 

Janša Orbán Viktorhoz hasonlóan Donald Trumpnak drukkolt az elnökválasztáson. Ez nem is csoda, Janša és Orbán ugyanis jóban vannak. Ahogy azzal Azonnalin is foglalkoztunk korábban:

 

Szlovénia lett volna az orbáni illiberális demokrácia exportjának tesztországa,

 

a kísérletben pedig Orbán a volt kommunista újságíró Janšában lelt partnerre. Janša viszonya a fősodrú médiához – ami a Trumpnak gratuláló bejegyzésében is megjelenik – is ennek megfelelő: az magyar illiberalizmus-exporttal komoly médiafeketetések is érkeztek Szlovéniába azzal a céllal, hogy a kormánypárti magyar médiabirodalomhoz hasonló épüljön ki ott is.

 

De Janša nem csak a közös politikai irányvonal miatt szimpatizál Donald Trumppal, Trump ugyanis az országához is kötődik: az elnök harmadik és jelenlegi

 

felesége, Melania a szlovéniai Sevnicában született.

 

Szlovéniában egy-egy műalkotás is megemlékezik az ország nagy karriert befutott szülöttjéről és annak férjéről: Melania és Trump is kapott szobrot, de sajnos mindkettő gyújtogatás áldozata lett, viszont Melania azóta szobrát bronzból pótolták

 

Janez Janša Trumpnak gratuláló bejegyzését a Twitter egy figyelmeztetéssel látta el, miszerint az félrevezető információkat tartalmaz.

 

NYITÓKÉPEuropean People's Party / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás