+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. október 26. hétfő, 11:57
Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

November 3-án lesz az amerikai elnökválasztás utolsó napja. A legtöbb államban már hetekkel ezelőtt elkezdődött a korai szavazás, amivel a választók élnek is:

 

a választások vége előtt 8 nappal már 58,6 millió amerikai adta le a szavazatát,

 

míg az ún. csatatér államokban, ahol az elektori rendszer sajátosságai miatt valójában eldől a választás kimenetele, már legalább 29 millió fő járult az urnákhoz.

 

Sokan azért választják a korai szavazás lehetőségét, mert úgy gondolják, hogy az amerikai posta, a USPS nem fogja tudni időben kézbesíteni a levélszavazatokat, mások pedig próbálják elkerülni a november 3-i tömeget – bár emiatt volt olyan szavazókörzet, ahol 90 percet kellett várakoznia a szavazóknak.

 

De a legfontosabbat ne tévesszük szem elől: a valódi kérdés nem a korai választásokon való részvétel, hanem az, hogy összességében hogyan fognak majd dönteni a választók: újabb négy évet adnak a Trump-Pence duónak, vagy Joe Bidennek és alelnökjelöltjének, Kamala Harrisnek szavaznak bizalmat?

 

Ugyan a legtöbb olvasónk nem rendelkezik szavazati joggal Amerikában, azonban mi kíváncsiak vagyunk, hogy ti kit támogatnátok:

 

a 2016-ban outsiderként meglepetésgyőzelmet szerző Donald Trumpot, vagy a Demokrata Párt mainstream vonalához tartozó Joe Bident?

 

NYITÓKÉP: Joe Biden és Donald Trump. Forrás: Gage Skidmore / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vasárnap ismeretette részletesebb előválasztási programját a párt. Négyhetes munkahét, új választási rendszer, bérlakásprogram. A részletekért olvasd el a cikkünk!

Újra itt van Ercsey Dániel boriskolája: ezen a héten az olaszrizlingről lehet mindent megtudni, amit csak érdemes.

A rendelkezésre álló vakcinákat lakosságarányosan osztanák szét az önkormányzatok között.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

Kijöttek a közlönyben a csütörtökön bejelentett szigorítások részletei.

A bajor kormányfő közölte: a magyar kormánypártnak nincs többé helye az Európai Néppárt közösségében. Nem először fejezi ki, hogy véget ért a Fidesz és a CSU közötti jó kapcsolat.

Szerinte párttársait csak a miniszteri székek érdeklik.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Twitter megosztás Google+ megosztás