Trump vagy Biden?

2020.10.26. 11:57

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Trump vagy Biden?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

November 3-án lesz az amerikai elnökválasztás utolsó napja. A legtöbb államban már hetekkel ezelőtt elkezdődött a korai szavazás, amivel a választók élnek is:

a választások vége előtt 8 nappal már 58,6 millió amerikai adta le a szavazatát,

míg az ún. csatatér államokban, ahol az elektori rendszer sajátosságai miatt valójában eldől a választás kimenetele, már legalább 29 millió fő járult az urnákhoz.

Sokan azért választják a korai szavazás lehetőségét, mert úgy gondolják, hogy az amerikai posta, a USPS nem fogja tudni időben kézbesíteni a levélszavazatokat, mások pedig próbálják elkerülni a november 3-i tömeget – bár emiatt volt olyan szavazókörzet, ahol 90 percet kellett várakoznia a szavazóknak.

De a legfontosabbat ne tévesszük szem elől: a valódi kérdés nem a korai választásokon való részvétel, hanem az, hogy összességében hogyan fognak majd dönteni a választók: újabb négy évet adnak a Trump-Pence duónak, vagy Joe Bidennek és alelnökjelöltjének, Kamala Harrisnek szavaznak bizalmat?

Ugyan a legtöbb olvasónk nem rendelkezik szavazati joggal Amerikában, azonban mi kíváncsiak vagyunk, hogy ti kit támogatnátok:

a 2016-ban outsiderként meglepetésgyőzelmet szerző Donald Trumpot, vagy a Demokrata Párt mainstream vonalához tartozó Joe Bident?

NYITÓKÉP: Joe Biden és Donald Trump. Forrás: Gage Skidmore / Flickr

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek