Jön az országos könnyített lockdown Olaszországban

Szerző: Techet Péter
2020.10.25. 12:02

Vasárnap írta alá a kormányfő a legújabb rendeletet, amely szerint Olaszországban hétfőtől egy hónapon át minden étteremnek, boltnak, bárnak este 6-kor be kell zárnia.

Jön az országos könnyített lockdown Olaszországban

A növekvő esetszámok miatt Giuseppe Conte olasz kormányfő újabb szigorításokat jelentett meg, amelyek hétfőtől lépnek életbe. Ennek értelmében az eddigi szabályozást, miszerint 11-ig lehettek nyitva az éttermek, tovább szigorították: ezentúl minden bolt, étterem, bár este 6-kor bezár.

Kivételt az ünnepnapok és a vasárnapok jelentenek, akkor lehetséges a hosszabb nyitvatartás.

Mint ismert: két olasz régióban, az északi Lombardiában és a Róma központú Lazioban már bevezettek éjszakai kijárási tilalmat is, hasonlóra készül a Nápoly központú Campania, ahol viszont október végéig már az oktatás is szünetel.

A hírre, hogy Nápolyban is jöhet az éjszakai kijárási tilalom, pénteken és szombaton utcai összecsapások alakultak ki a tengerparti városban a rendőrség és az elégedetlen tömeg között.

NYITÓKÉP: Firenzében még nincs kijárási tilalom, de a szájkmaszk viselését a hadsereg is kontrollálja. Bukovics Martin / Azonnali

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek