Ausztria megtiltja az arcpajzs használatát, hiszen nincsen semmi értelme

Szerző: Bukovics Martin
2020.10.22. 10:48

Mostantól nem fogadja el az osztrák kormány védőeszközként a fejre felhelyezett műanyag pajzsot, mondván semmi értelme nincs a járvány elleni küzdelemben.

Ausztria megtiltja az arcpajzs használatát, hiszen nincsen semmi értelme

Péntektől, némi türelmi idővel lép életbe a bécsi Kurier napilap információi szerint egy olyan új törvénymódosítás Ausztriában, amely már nem ismeri el a kínai koronavírus-járvány elleni védelem eszközeként a Magyarországon arcpajzsnak nevezett, fejre felszerelt műanyag lapot.

Ezt nyugati szomszédunknál főleg az éttermekben, kávézókban és kocsmákban használják a pincérek, ám a jobbközép-zöld Kurz-kormány azt szeretné, ha leszoknának róla. A törvénymódosítás ugyanis a szájat és orrot védő eszköz definícióját úgy pontosítja, hogy annak nem csupán el kell fednie a szájat és az orrot, hanem követnie is kell azok vonalait –

ez az új definíció márpedig csak a klasszikus szájmaszkra illik.

A törvénymódosítás meg is indokolja a lépést: miután a kínai koronavírus a levegőben aeroszollal (az aeroszol levegőben szétoszlott részecskékből áll) is terjed, ezért mikrorészecskéi az arcpajzsnak lényegében minden oldaláról bejuthatnak az ember szájába és orrába, hiszen az bármennyire is scifi-szerűen tekintélyt parancsoló módon néz ki, lényegében sehol nem zár szorosan. Ezért sem az arcpajzs, sem annak száj körüli változata, a miniarcpajzs sem valami hatékony védekezés, indokolja az osztrák kormány a lépést.

FOTÓ: Crossthepacific

Itt egy kapcsolódó videónk, nézd meg ezt is!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek