+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 22. csütörtök, 10:48
Mostantól nem fogadja el az osztrák kormány védőeszközként a fejre felhelyezett műanyag pajzsot, mondván semmi értelme nincs a járvány elleni küzdelemben.

Péntektől, némi türelmi idővel lép életbe a bécsi Kurier napilap információi szerint egy olyan új törvénymódosítás Ausztriában, amely már nem ismeri el a kínai koronavírus-járvány elleni védelem eszközeként a Magyarországon arcpajzsnak nevezett, fejre felszerelt műanyag lapot.

 

Ezt nyugati szomszédunknál főleg az éttermekben, kávézókban és kocsmákban használják a pincérek, ám a jobbközép-zöld Kurz-kormány azt szeretné, ha leszoknának róla. A törvénymódosítás ugyanis a szájat és orrot védő eszköz definícióját úgy pontosítja, hogy annak nem csupán el kell fednie a szájat és az orrot, hanem követnie is kell azok vonalait –

 

ez az új definíció márpedig csak a klasszikus szájmaszkra illik.

 

A törvénymódosítás meg is indokolja a lépést: miután a kínai koronavírus a levegőben aeroszollal (az aeroszol levegőben szétoszlott részecskékből áll) is terjed, ezért mikrorészecskéi az arcpajzsnak lényegében minden oldaláról bejuthatnak az ember szájába és orrába, hiszen az bármennyire is scifi-szerűen tekintélyt parancsoló módon néz ki, lényegében sehol nem zár szorosan. Ezért sem az arcpajzs, sem annak száj körüli változata, a miniarcpajzs sem valami hatékony védekezés, indokolja az osztrák kormány a lépést.

 

FOTÓ: Crossthepacific

 

Itt egy kapcsolódó videónk, nézd meg ezt is!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás