A szlovák parlament elnöke transznemű modellel flörtölt a Messengeren

Szerző: Renczes Ágoston
2020.09.08. 13:31

A 11 gyerekes Boris Kollár megerősítette, hogy korábban váltott chatüzeneteket a modellel. A kíváncsiság hajtotta, nem mond le.

A szlovák parlament elnöke transznemű modellel flörtölt a Messengeren

A magyar közélet egyik legszórakoztatóbb vonása, hogy gyakran csúsztatásokkal, féligazságokkal vagy teljesen légből kapott történetekkel támadják egymást a szereplői, elég csak a Vona Gábort lebuzizó sajtóhadjáratra gondolni.

Amivel most Robert Fico exminiszterelnök, a szociálpopulista Smer-SD elnöke támadja Boris Kollárt, a szlovák parlament elnökét, arra a magyar közéleten edződött hírfogyasztó csak legyintene, de Szlovákiában egyelőre gyakrabban előfordul, hogy a politikusokról szóló bulvárhíreknek van valóságalapjuk is.

Robert Fico egy augusztus eleji bulvárhír alapján hétfőn sajtótájékoztatón szólította fel Boris Kollárt, hogy mondjon le a parlament elnökének tisztségéről.

Kollár a nyilvánosságra került chatüzenetekben szexuális ajánlatokat tesz Paris Nemcnek, az egyik legismertebb szlovák transznemű modellnek.

Robert Fico, a számtalan korrupciós üggyel kapcsolatba hozott és végül a Kuciak-gyilkosságba belebukott exminiszterelnök szerint a parlament elnöke emberileg, etikailag és erkölcsileg is kudarcot vallott, ezért le kell mondania. Fico szokásához híven a sajtót is támadta: szerinte a média szándékosan agyonhallgatta a hírt.

Kollár a Denník N-nek megerősítette, hogy váltott chatüzeneteket a modellel, de a bulvársajtóban megjelent, szexuálisan túlfűtött üzenetek valódiságát nem kommentálta. Azt mondja, mindez évekkel ezelőtt történt,

csak szórakozásból beszélgetett a modellel, és kíváncsi volt, meddig hajlandó elmenni.

Szerinte az egész csak vicc volt, és a magánbeszélgetései egyébként sem tartoznak a nyilvánosságra.

A  szlovák politika tele van szórakoztatónál szórakoztatóbb figurákkal, Boris Kollár viszont mind közül kiemelkedik: a magát jobboldali-konzervatívként pozícionáló populista Család Vagyunk (Sme rodina) párt elnökének 11 gyereke van négy nőtől, és nem először keveredik szexuális jellegű botrányba: 2017-ben egy tizenötéves lánnyal váltott erotikus chatüzenetei kerültek nyilvánosságra. A Kuciak-gyilkosságot követően maga vallotta be, hogy személyesen is találkozott Alena Zsuzsovával, a gyilkosság egyik vádlottjával, Marian Kočner bizalmasával, aki több politikust is megpróbált behálózni. Legutóbb azért követelték Kollár lemondását, mert kiderült, hogy plagizálta a szakdolgozatát. Akkor nem mondott le, és most sem fog.

Boris Kollár korábban a pozsonyi Pride-ot is élesen támadta, ugyanakkor többször is elmondta, hogy egyébként nincs problémája az LMBT+ emberekkel.

UPDATE: Szlovákiában minden évben kiosztják az „Év Homofóbja” díjat, amire 2017-ben Boris Kollár is jelölve volt a Pride-ról alkotott véleménye miatt. A szervezők, a Szivárvány Szlovákia és az Emberi Jogi Intézet most utólag visszavonták Kollár nevezését.

Az indoklás szerint a parlament elnöke elméleti és gyakorlati síkon is nyilvánvalóan pozitívan viszonyul az LMBT+ emberekhez. 

NYITÓKÉP: Sme Rodina / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek