+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. szeptember 8. kedd, 13:31
A 11 gyerekes Boris Kollár megerősítette, hogy korábban váltott chatüzeneteket a modellel. A kíváncsiság hajtotta, nem mond le.

A magyar közélet egyik legszórakoztatóbb vonása, hogy gyakran csúsztatásokkal, féligazságokkal vagy teljesen légből kapott történetekkel támadják egymást a szereplői, elég csak a Vona Gábort lebuzizó sajtóhadjáratra gondolni.

 

Amivel most Robert Fico exminiszterelnök, a szociálpopulista Smer-SD elnöke támadja Boris Kollárt, a szlovák parlament elnökét, arra a magyar közéleten edződött hírfogyasztó csak legyintene, de Szlovákiában egyelőre gyakrabban előfordul, hogy a politikusokról szóló bulvárhíreknek van valóságalapjuk is.

 

Robert Fico egy augusztus eleji bulvárhír alapján hétfőn sajtótájékoztatón szólította fel Boris Kollárt, hogy mondjon le a parlament elnökének tisztségéről.

 

Kollár a nyilvánosságra került chatüzenetekben szexuális ajánlatokat tesz Paris Nemcnek, az egyik legismertebb szlovák transznemű modellnek.

 

 

Robert Fico, a számtalan korrupciós üggyel kapcsolatba hozott és végül a Kuciak-gyilkosságba belebukott exminiszterelnök szerint a parlament elnöke emberileg, etikailag és erkölcsileg is kudarcot vallott, ezért le kell mondania. Fico szokásához híven a sajtót is támadta: szerinte a média szándékosan agyonhallgatta a hírt.

 

Kollár a Denník N-nek megerősítette, hogy váltott chatüzeneteket a modellel, de a bulvársajtóban megjelent, szexuálisan túlfűtött üzenetek valódiságát nem kommentálta. Azt mondja, mindez évekkel ezelőtt történt,

 

csak szórakozásból beszélgetett a modellel, és kíváncsi volt, meddig hajlandó elmenni.

 

Szerinte az egész csak vicc volt, és a magánbeszélgetései egyébként sem tartoznak a nyilvánosságra.

 

A  szlovák politika tele van szórakoztatónál szórakoztatóbb figurákkal, Boris Kollár viszont mind közül kiemelkedik: a magát jobboldali-konzervatívként pozícionáló populista Család Vagyunk (Sme rodina) párt elnökének 11 gyereke van négy nőtől, és nem először keveredik szexuális jellegű botrányba: 2017-ben egy tizenötéves lánnyal váltott erotikus chatüzenetei kerültek nyilvánosságra. A Kuciak-gyilkosságot követően maga vallotta be, hogy személyesen is találkozott Alena Zsuzsovával, a gyilkosság egyik vádlottjával, Marian Kočner bizalmasával, aki több politikust is megpróbált behálózni. Legutóbb azért követelték Kollár lemondását, mert kiderült, hogy plagizálta a szakdolgozatát. Akkor nem mondott le, és most sem fog.

 

Boris Kollár korábban a pozsonyi Pride-ot is élesen támadta, ugyanakkor többször is elmondta, hogy egyébként nincs problémája az LMBT+ emberekkel.

 

UPDATE: Szlovákiában minden évben kiosztják az „Év Homofóbja” díjat, amire 2017-ben Boris Kollár is jelölve volt a Pride-ról alkotott véleménye miatt. A szervezők, a Szivárvány Szlovákia és az Emberi Jogi Intézet most utólag visszavonták Kollár nevezését.

 

Az indoklás szerint a parlament elnöke elméleti és gyakorlati síkon is nyilvánvalóan pozitívan viszonyul az LMBT+ emberekhez. 

 

NYITÓKÉP: Sme Rodina / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezután több alkalommal is fegyvert fogtak a függetlenségért, de kellő nagyhatalmi támogatást csak az első világháború után tudtak szerezni ehhez.

Romániai román, erdélyi magyar és világpolitika, kultúra, gazdaság és sok minden más is fog szerepelni a romániai magyarság új portálján.

Szigorúbb korlátozások várnak azokra, akik nem vesznek részt a tömeges tesztelésen.

Noha Budapesten és Dél-Tirolban is elmaradnak idén a karácsonyi vásárok, Ausztria fővárosa ragaszkodik hagyományaihoz.

A koronavírus mikrorészecskéi az arcpajzsnak lényegében minden oldaláról bejuthatnak az ember szájába és orrába, az ugyanis nem zár szorosan.

A szokásos ellenzéki tüntetés mellett a hétvégén a rezsim mellett is lesz egy tüntetés.

A hét kérdése

Európa egyre több országában vezetnek be korlátozásokat a növekvő esetszámok miatt, emiatt elképzelhető, hogy lassan Magyarország is szigorítani fog. Te milyen korlátozásokat vállalnál be?

Azért ide elnéznénk

Ha vannak megunt ruhadarabjaid, akkor most elcserélheted őket. A gazdátlanul maradt ruhákat jótékony célokra ajánlják majd fel. Október 24, Auróra.

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás