+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. augusztus 12. szerda, 17:43
Kristálytiszta érvelés: dolgozni nem dolgoznak, így van idejük lázadozni, meg korzózni az utcán.

Mi miért Belaruszt írunk Fehérorország helyett? Ezért.

 

Megvan, hogy ki okozza a vasárnapi elnökválasztás utáni tömeges tüntetéseket Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök világában:

 

a munkanélküliek.

 

Az országát huszonhat éven át vezető Lukasenka ezt az alkotmányos rend helyreállításáról szóló ülésen állította szerdán a Kommerszant tudósítása szerint.

 

Lukasenka azt mondta: „Mindenkinek, aki ma nem dolgozik, annak vagy tanulnia kell, vagy munkát kell adni neki.

 

Ezen úgynevezett tüntetőknek a gerincét ugyanis bűnözői háttérrel rendelkezők és jelenleg munkanélküliek adják”

 

– fogalmazott az elnök, aki nem biztos, hogy még elnök lenne, ha a vasárnapi elnökválasztás szavazatait tisztességesen számolták volna össze.

 

 

Lukasenka hozzátette: ha nincs munka, az azt jelenti, majd ott sétálgatnak az emberek az utcákon és a sugárutakon. „Ezért én mindenkit kedvesen kérek és figyelmeztetek: azok, akik nem dolgoznak, szerezzenek munkát” – figyelmeztetett. Szerinte a tüntetésekről ugyanis nemcsak a munkanélküliek, hanem a léha burzsoázia is tehet:

 

„szeretném figyelmeztetni pár – finoman szólva – elburzsoásodott állampolgárunkat:

 

Isten óvjon attól, hogy valaki hamis munkaviszonyról szóló igazolásokat állítson ki nekik!” –  fenyegette meg a burzsoáziát.

 

A burzsoá munkanélküliek már vasárnap éjjel óta tüntetnek a belarusz elnökválasztás eredménye ellen, ahol Aljakszandr Lukasenka a hivatalos adatok alapján a szavazatok 80 százalékával nyert, míg ellenfele, Szvjatlana Tihanovszkaja 10 százalékot szerzett.

 

Az ellenzék szerint a választást durván elcsalták, és a szavazatarányok körülbelül pont fordítottak lehetnek, a külképviseleteken folytatott exit pollok alapján pedig külföldön Tihanovszkaja nyerhetett 80 százalék fölötti arányban. Emiatt tömeges ellenzéki tüntetések indultak több tucat belarusz városban, melyeket a rohamrendőrök brutálisan vernek szét napról napra.

 

A belarusz helyzetről folyamatosan tudósítunk, a témában írt összes cikkünket ide kattintva olvashatod.

 

BORÍTÓKÉP: Kreml 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Továbbra is nagyon sok az új eset Magyarországon, és a tesztek pozitivitási rátája is viszonylag magas.

Közeleg a novemberi elnökválasztás, így mindenki ráfordult a célegyenesre: míg Biden online kampányol, Trump a gyűlések mellett most a nyugdíjasoknak adna szövetségi támogatást, mindössze másfél hónappal a választás előtt.

Így az EU helyett az amerikai és a kanadai kormánnyal egyeztetve fog Nagy-Britannia dönteni arról, hogy a Lukasenka-rendszer mely tisztviselőit büntesse utazási és pénzügyi korlátozásokkal.

Friedrich Merz egy interjúban a melegek kapcsán hirtelen váltott, és a pedofíliát hozta egy félmondat erejéig szóba. Miért?

Körbekérdeztük a magyarországi benzinkutakat, volt, ahol panaszt is tettünk.

Noha a román államfő a jobbközép nemzeti liberálisoktól érkezik, elvileg semlegesnek kellene lennie. De nem az.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás