A burzsoá munkanélküliek tehetnek a tüntetésekről Lukasenka szerint

Szerző: Illés Gergő
2020.08.12. 17:43

Kristálytiszta érvelés: dolgozni nem dolgoznak, így van idejük lázadozni, meg korzózni az utcán.

A burzsoá munkanélküliek tehetnek a tüntetésekről Lukasenka szerint

Mi miért Belaruszt írunk Fehérorország helyett? Ezért.

Megvan, hogy ki okozza a vasárnapi elnökválasztás utáni tömeges tüntetéseket Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök világában:

a munkanélküliek.

Az országát huszonhat éven át vezető Lukasenka ezt az alkotmányos rend helyreállításáról szóló ülésen állította szerdán a Kommerszant tudósítása szerint.

Lukasenka azt mondta: „Mindenkinek, aki ma nem dolgozik, annak vagy tanulnia kell, vagy munkát kell adni neki.

Ezen úgynevezett tüntetőknek a gerincét ugyanis bűnözői háttérrel rendelkezők és jelenleg munkanélküliek adják”

– fogalmazott az elnök, aki nem biztos, hogy még elnök lenne, ha a vasárnapi elnökválasztás szavazatait tisztességesen számolták volna össze.

Lukasenka hozzátette: ha nincs munka, az azt jelenti, majd ott sétálgatnak az emberek az utcákon és a sugárutakon. „Ezért én mindenkit kedvesen kérek és figyelmeztetek: azok, akik nem dolgoznak, szerezzenek munkát” – figyelmeztetett. Szerinte a tüntetésekről ugyanis nemcsak a munkanélküliek, hanem a léha burzsoázia is tehet:

„szeretném figyelmeztetni pár – finoman szólva – elburzsoásodott állampolgárunkat:

Isten óvjon attól, hogy valaki hamis munkaviszonyról szóló igazolásokat állítson ki nekik!” –  fenyegette meg a burzsoáziát.

A burzsoá munkanélküliek már vasárnap éjjel óta tüntetnek a belarusz elnökválasztás eredménye ellen, ahol Aljakszandr Lukasenka a hivatalos adatok alapján a szavazatok 80 százalékával nyert, míg ellenfele, Szvjatlana Tihanovszkaja 10 százalékot szerzett.

Az ellenzék szerint a választást durván elcsalták, és a szavazatarányok körülbelül pont fordítottak lehetnek, a külképviseleteken folytatott exit pollok alapján pedig külföldön Tihanovszkaja nyerhetett 80 százalék fölötti arányban. Emiatt tömeges ellenzéki tüntetések indultak több tucat belarusz városban, melyeket a rohamrendőrök brutálisan vernek szét napról napra.

A belarusz helyzetről folyamatosan tudósítunk, a témában írt összes cikkünket ide kattintva olvashatod.

BORÍTÓKÉP: Kreml 

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek