+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2020. június 28. vasárnap, 09:42
A szabadkai piac az a hely, ahová a kilencvenes években olcsó farmerért jártak a magyarok, most meg műanyag kínai cuccokat, német mosóport, meg persze giccset és ócskaságot, stifoldert és pálinkát árulnak. Jelentős részben még mindig a magyaroknak, ugyanis minden sarkon magyar szót hall az ember a piacon, a parkolóban pedig sorakoznak a magyarországi rendszámos autók. Mutatjuk, hogyan fest a híres piac a koronavírus után.

A BUSZMEGÁLLÓBAN TÖBB JEL UTAL A FŐLEG SZERBIÁBAN MÉG NEM TELJESEN LECSENGETT KORONAVÍRUS-JÁRVÁNYRA. A PIACON MÁR JÓVAL KEVESEBB MASZKOS EMBER JUT EGY NÉGYZETMÉTERRE. AKI NEM BUSSZAL, HANEM KOCSIVAL JÖN ÉS MAGYAR A RENDSZÁMA, AZZAL ÉLBŐL DINÁR HELYETT FORINTBAN KÖZLIK A PARKOLÁS ÁRÁT: VASTAGON SZÁMÍTOTT ÁRFOLYAMON, DE ÍGY IS RÖHEJESEN OLCSÓN. 

 

EZT A TORNYOS ÉPÜLETET KELL KERESNIE ANNAK, AKI A PIACRA MEGY.

 

MIELŐTT MÉG BEJUTNA AZ EMBER A CSARNOKOK VALAMELYIKÉBE A NYITÓKÉPEN IS LÁTHATÓ BIZTATÓ BEJÁRATON, MÁR AZ UTCÁN SZEMBESÜLHET A GICCSÁRUSOK PORTÉKÁIVAL. ALAP, HOGY FORINTTAL ÉS EURÓVAL IS LEHET FIZETNI, EZT NEM MULASZTJA EL KÖZÖLNI EGYIK, A NÉZELŐDŐKET LESZÓLÍTÓ ÁRUS SEM.

 

A CSARNOKOKBAN JELLEMZŐEN MINDENT LEHET KAPNI, SOKSZOR EGYMÁS MELLETT VANNAK A KILÓGATOTT SONKÁK ÉS KOLBÁSZOK ÉS A HÁZTARTÁSI VEGYIÁRU.

 

VALAMIRE AZÉRT JÓ ITT IS A MAGYAR POSTA.

 

SEM AZ ÁTLAGOSNÁL NAGYOBB TISZTASÁG, SEM A KÉTMÉTERES TÁVOLSÁGTARTÁS NEM IGAZÁN JÖN SZÓBA  A PIACON, ÚGY TŰNIK.

 

A FAL MELLETT PIHENŐ KUTYÁK LEGALÁBB TARTJÁK A TÁVOLSÁGOT AZ EGY SORRAL BELJEBB ÁRULT KOLBÁSZOKTÓL.

 

PERSZE MINEK IS A HIGIÉNIÁN PÖRÖGNI, HA VAN PÁLINKA, AMI ÚGYIS FERTŐTLENÍT. RÁADÁSUL KÉTNYELVŰ!

 

A KOCSMA ELŐTT EGY NEHEZEN MEGFEJTHETŐ ÁRUKAPCSOLÁS: PAPUCSOT IS ÁRULNAK.

 

BEZZEG A KÜLTÉRI BOLHAPIACRÉSZEN VAN, AKI ÜGYEL A MASZKRA.

 

DIVAT.

 

ALKU.

 

FŐNÖK.

 

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nincsenek szentek, csak kőkemény érdekek a bolgár nagypolitikában. Elmagyarázzuk, mi folyik Bulgáriában.

Egész Kelet-Európát és a Balkánt kiosztotta a német viccpárt EP-képviselője, hogy aztán az Európai Bizottság felelősségét kapargassa meg.

Bírja a Fideszt, utálja az ellenzéket, leginkább vidéken él a kormánypárt átlagszavazója. Egy friss kutatásból kiderül az is, hogy a Fidesz-tábor egyötöde magát inkább liberálisnak vallja.

Ha munkaeszközökről van szó, mindenkinek mások a preferenciái. Egy valami azonban mindenkiben közös: a tökéletes választásra való törekvés.

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás