+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. június 9. kedd, 22:53
Péntektől már úgy át lehet utazni Horvátországba, hogy hazafelé ne kelljen két hétig karanténba vonulni.

Andrej Plenković horvát jobboldali miniszterelnök a horvát Nova TV-n bejelentette, és pártja, a HDZ Facebook-oldalára külön kiposztolta: péntektől Horvátország és Magyarország állampolgárai (és a két országban állandó tartózkodási kártyával rendelkező EGT-állampolgárok) korlátozások nélkül léphetik át a két ország határát,

 

azaz nem kell ehhez sem negatív koronavírus-teszt, sem kéthetes karantén hazatéréskor.

 

Noha a magyar kormány erről még nem adott hírt, ahogy a magyar média sem, a horvátországi magyarok pártjának tisztségviselői már erről posztoltak a Facebookon, hozzátéve: maga Orbán Viktor garantálta a horvát kormányfőnek, hogy nem rakják karanténba a délnyugati szomszédunktól hazatérő magyarokat. A Magyar Közlönyben mindenesetre még nincs nyoma ennek, igaz, az eddigi gyakorlat az szokott lenni, hogy a határnyitás reggelén jelenik meg a kormányrendelet a kormány hivatalos lapjában.

 

FRISSÍTÉS (június 10. 08:07): Magyar részről is hivatalos, amit már tíz órával azelőtt megírtunk, hogy Szijjártó Péter bejelentette volna.

 

Vagyis ezentúl Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Ausztria és Németország mellett Horvátországba is úgy utazhatunk végre, mint a koronavírus-járvány előtt. Az Azonnali a horvát tengerpart mellett mindenkinek ajánlja a magyarok lakta horvát Baranyát:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német szélsőjobboldali párt tavasz óta nem találja a megfelelő stratégiát a koronavírus kapcsán. Ez a népszerűségén is meglátszik.

Jaroslav Haščák őrizetbe vételével Szlovákia legnagyobb, kilenc éve húzódó korrupciós botrányában is áttörés jöhet.

Felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett kultúrértékkel bíró, elvitathatatlan funkcionalitású és finom dolgot a fa alá!

Dúró Dóráék jöttek, égettek, sepregettek, hazamentek az Erdéllyel való egyesülésről szóló román nemzeti ünnep napján.

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás