+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. április 25. szombat, 09:00
Napi mérleg: 57 új gyógyult, 60 regisztrált új eset, tizenketten viszont elhunytak. Grafikonokon a lényeg!

Hatvan új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, mellyel 2443-ra nőtt az összes esetszám a pénteki 2383 főről – írja a hivatalos koronavírus-információs honlap.

 

A napi esetszámokat tekintve ez legalacsonyabb szám április 14-e óta, vagyis ilyen kevés új fertőzöttet legutóbb másfél hete rögzítettek.

 

Ezen felül örömteli hír a gyógyultak számának rohamos emelkedése is, pénteken még 401, szombatra viszont 458 gyógyultja lett a járványnak Magyarországon. Elhunyt viszont tizenkét beteg, közülük a legtöbben már 80 év felettiek, de meghalt egy 41 éves férfi is, akinek viszont a tájékoztató honlap szerint bélgyulladása volt, emellett vérmérgezésben és súlyos bakteriális fertőzésben is szenvedett.

 

Miután az 57 gyógyult és a 12 elhunyt több, mint ahány új fertőzöttet regisztráltak, minimálisan az aktív esetek száma is csökkent Magyarországon. Pénteken 1732 aktív fertőzöttje volt itthon a járványnak, szombatra ez 1723-ra csökkent. A járvány hazai tetőzését egyébként május 3-ra jósolják a külföldi példák és a hazai trendek alapján a virológusok, Orbán Viktor miniszterelnök pedig már az azt követő héten

 

elkezdené a szigorítások folyamatos feloldását: attól kezdve ugyanis egyelőre arra lehet számítani, hogy tartósan is csökkenésnek indul az aktív esetszám.

 

Az új típusú koronavírus miatt egyébként jelenleg 899 beteget kell kórházban ápolni, 54-en lélegeztetőgépen vannak. Lélegeztetőgépből mindenesetre 15 ezret rendelt a kormány a jelenlegi, 2500-3000 darabos állomány mellé, a cél szerintük, hogy tartósan rendelkezésre álljon legalább egy 8000 darabos mennyiség.

 

Ha szeretnél képben lenni a legfrissebb hazai és regionális trendekkel, kövesd az Azonnali naponta frissülő koronavírus-adatbázisát!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Ezzel péntekre is csökkent az aktív esetszám, de sajnos 8 beteg belehalt a vírusba. Grafikonokon a részletek!

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás