Sok az új igazolt gyógyult, csökkent az aktív koronavírusos esetek száma

Szerző: Illés Gergő
2020.04.25. 09:00

Napi mérleg: 57 új gyógyult, 60 regisztrált új eset, tizenketten viszont elhunytak. Grafikonokon a lényeg!

Sok az új igazolt gyógyult, csökkent az aktív koronavírusos esetek száma

Hatvan új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, mellyel 2443-ra nőtt az összes esetszám a pénteki 2383 főről – írja a hivatalos koronavírus-információs honlap.

A napi esetszámokat tekintve ez legalacsonyabb szám április 14-e óta, vagyis ilyen kevés új fertőzöttet legutóbb másfél hete rögzítettek.

Ezen felül örömteli hír a gyógyultak számának rohamos emelkedése is, pénteken még 401, szombatra viszont 458 gyógyultja lett a járványnak Magyarországon. Elhunyt viszont tizenkét beteg, közülük a legtöbben már 80 év felettiek, de meghalt egy 41 éves férfi is, akinek viszont a tájékoztató honlap szerint bélgyulladása volt, emellett vérmérgezésben és súlyos bakteriális fertőzésben is szenvedett.

Miután az 57 gyógyult és a 12 elhunyt több, mint ahány új fertőzöttet regisztráltak, minimálisan az aktív esetek száma is csökkent Magyarországon. Pénteken 1732 aktív fertőzöttje volt itthon a járványnak, szombatra ez 1723-ra csökkent. A járvány hazai tetőzését egyébként május 3-ra jósolják a külföldi példák és a hazai trendek alapján a virológusok, Orbán Viktor miniszterelnök pedig már az azt követő héten

elkezdené a szigorítások folyamatos feloldását: attól kezdve ugyanis egyelőre arra lehet számítani, hogy tartósan is csökkenésnek indul az aktív esetszám.

Az új típusú koronavírus miatt egyébként jelenleg 899 beteget kell kórházban ápolni, 54-en lélegeztetőgépen vannak. Lélegeztetőgépből mindenesetre 15 ezret rendelt a kormány a jelenlegi, 2500-3000 darabos állomány mellé, a cél szerintük, hogy tartósan rendelkezésre álljon legalább egy 8000 darabos mennyiség.

Ha szeretnél képben lenni a legfrissebb hazai és regionális trendekkel, kövesd az Azonnali naponta frissülő koronavírus-adatbázisát!

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek