+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. április 25. szombat, 09:00
Napi mérleg: 57 új gyógyult, 60 regisztrált új eset, tizenketten viszont elhunytak. Grafikonokon a lényeg!

Hatvan új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, mellyel 2443-ra nőtt az összes esetszám a pénteki 2383 főről – írja a hivatalos koronavírus-információs honlap.

 

A napi esetszámokat tekintve ez legalacsonyabb szám április 14-e óta, vagyis ilyen kevés új fertőzöttet legutóbb másfél hete rögzítettek.

 

Ezen felül örömteli hír a gyógyultak számának rohamos emelkedése is, pénteken még 401, szombatra viszont 458 gyógyultja lett a járványnak Magyarországon. Elhunyt viszont tizenkét beteg, közülük a legtöbben már 80 év felettiek, de meghalt egy 41 éves férfi is, akinek viszont a tájékoztató honlap szerint bélgyulladása volt, emellett vérmérgezésben és súlyos bakteriális fertőzésben is szenvedett.

 

Miután az 57 gyógyult és a 12 elhunyt több, mint ahány új fertőzöttet regisztráltak, minimálisan az aktív esetek száma is csökkent Magyarországon. Pénteken 1732 aktív fertőzöttje volt itthon a járványnak, szombatra ez 1723-ra csökkent. A járvány hazai tetőzését egyébként május 3-ra jósolják a külföldi példák és a hazai trendek alapján a virológusok, Orbán Viktor miniszterelnök pedig már az azt követő héten

 

elkezdené a szigorítások folyamatos feloldását: attól kezdve ugyanis egyelőre arra lehet számítani, hogy tartósan is csökkenésnek indul az aktív esetszám.

 

Az új típusú koronavírus miatt egyébként jelenleg 899 beteget kell kórházban ápolni, 54-en lélegeztetőgépen vannak. Lélegeztetőgépből mindenesetre 15 ezret rendelt a kormány a jelenlegi, 2500-3000 darabos állomány mellé, a cél szerintük, hogy tartósan rendelkezésre álljon legalább egy 8000 darabos mennyiség.

 

Ha szeretnél képben lenni a legfrissebb hazai és regionális trendekkel, kövesd az Azonnali naponta frissülő koronavírus-adatbázisát!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás