Folytatódik a járvány lecsengése, már 1200 fő alatt az aktív fertőzöttek száma

Szerző: Hutter Marianna
2020.06.05. 09:34

Ugyan sajnos három krónikus beteg ismét elhunyt, de már összesen 2245-en gyógyultak meg.

Folytatódik a járvány lecsengése, már 1200 fő alatt az aktív fertőzöttek száma

Újabb tizenhat magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést csütörtökről péntekre – derül ki a koronavírussal kapcsolatos tájékoztató honlapról. Ez azt jelenti, jelenleg összesen már csak 1183 fő az aktív fertőzöttek száma az országban: közülük 41 százalék, tehát 487 fő budapesti, míg 59 százalék, 696 fő vidéki.

Ugyanakkor elhunyt további három krónikus beteg, így már összesen 542 halottja van a magyarországi koronavírus-járványnak. Jelenleg egyébként 397 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Viszont jó hír, hogy újabb negyven fő gyógyult meg péntekre, vagyis már 2245 főre nőtt azok száma, akik túljutottak a betegségen.

Összesen egyébként 3970-en fertőzödtek meg eddig Magyarországon igazoltan koronavírussal, vagyis a beteg több mint fele szerencsére már meggyógyult.

Világszerte jelenleg több mint 6,6 millió fertőzöttet regisztráltak, közülük közel 2,9 millióan gyógyultak meg, míg az elhunytak száma lassan eléri a 400 ezret.

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali folyamatosan frissülő statisztikáiban!

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek