Míg itthon tovább javul a járványhelyzet, világszerte ismét csúcson az új fertőzöttek száma

Szerző: Hutter Marianna
2020.06.13. 09:37

Ugyan sajnos itthon négyen elhunytak a koronavírusban, 29-an ismét meggyógyultak. Míg Magyarország jelenleg úgy tűnik, örülhet a csökkenő esetszám miatt, világszerte ismét több új fertőzöttet regisztráltak pénteken, mint valaha.

Míg itthon tovább javul a járványhelyzet, világszerte ismét csúcson az új fertőzöttek száma

Tizenegy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést péntekről szombatra – írja a járvánnyal kapcsolatos hivatalos tájékoztató oldal. Bár sajnos négy krónikus beteg ismét elhunyt – és ezzel 559 főre emelkedett a betegség halottainak száma – azért jó hír, hogy ismét tovább csökkent az aktív esetek száma az országban.

Ez azt jelenti, már csak 1029 fő aktív fertőzöttről tudni jelenleg, közülük 40 százalék, vagyis 414 fő budapesti, míg a 60 százalékuk, tehát 615 fő, vidéki.

Közülük 283 koronavírusos beteget szorul kórházi ápolásra, és ebből 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Péntekről szombatra egyébként újabb 29 fő gyógyult meg, ezzel összesen 2476 főre nőtt azok száma, akik túlestek a betegségen. Vagyis már jóval több mint kétszer annyi a gyógyultak száma, mint az aktív fertőzötteké. Összesen eddig az országban egyébként 4064-en fertőződtek meg.

Világszerte egyébként összesen már több mint 7,7 millió fertőzöttről tudni, közülük lassan eléri a 4 milliót a gyógyultak száma, míg a 428 ezret is meghaladja az elhunytaké a Wordometers adatai szerint.

Ráadásul míg Európában már lelassult a járvány terjedése, sajnos rekord mennyiségű új fertőzöttet regisztrálnak a világban jelenleg: csütörtökön már 137 887 új esetet igazoltak, míg pénteken már 140 917-et. Íme a három legtöbb új esettel érintett ország a pénteki információk szerint:

1. USA: 27 221 fő új eset
2. Brazília: 24 253 fő
3. India: 11 320 fő

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek